Toyota Land Cruiser: Η επιστροφή του βασιλιά των μεγάλων 4x4

Toyota Land Cruiser: Η επιστροφή του βασιλιά των μεγάλων 4x4

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Toyota βρίσκεται προ των πυλών με εξελιγμένη σχεδίαση, περισσότερη τεχνολογία και για πρώτη φορά την επιλογή υβριδικού συστήματος κίνησης.

Οι πρώτες φωτογραφίες του Toyota Land Cruiser νέας γενιας διέρρευσαν στο διαδίκτυο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο, αποκαλύπτωντας πλήρως τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του.

Όπως περιμέναμε από τις πρόσφατες διαρροές τεχνικών σχεδίων, οι γραμμές του αμαξώματος αποτελούν φυσική εξέλιξη της σημερινής γενιάς με παρόμοιες αναλογίες και παραπλήσιες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος κοντά στα 5 μέτρα, πλάτος λίγο κάτω από τα 2 μέτρα και ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο).

Στη μάσκα κυριαρχεί η μεγάλη γρίλια που πλαισιώνεται από αεραγωγούς και ενώνεται με τα λεπτότερα φώτα LED. Ο προφυλακτήρας φτάνει χαμηλά για καλύτερη αεροδυναμική, και είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος όπως και τα πλαστικά προστατευτικά στους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών. Το προφίλ είναι άμεσα αναγνωρίσιμο με παρόμοια γραμμή παραθύρων, φουσκωμένα φτερά και σκαλοπάτια στα μαρσπιέ. Πίσω η σχεδίαση είναι πιο διαχρονική με κάθετο κόψιμο, οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED και μεγάλη πόρτα με χαμηλό κατώφλιο φόρτωσης - καθώς μιλάμε για ένα μοντέλο που πάντα έδινε έμφαση στην πρακτικότητα.

Toyota Land Cruiser

Στο εσωτερικό έχουμε νέα κεντρική κονσόλα με μεγαλύτερη οθόνη αφής (από 9" έως και 12,3" ανάλογα με την έκδοση), αναλογικό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη ανάμεσα στα όργανα και νέο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα. Τα υλικά θα είναι βελτιωμένης ποιότητας και ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως θερμαινόμενο τιμόνι, κλιματιζόμενα καθίσματα κ.α. Όπως και στο υφιστάμενο μοντέλο, η καμπίνα θα είναι επταθέσια με τρεις σειρές καθισμάτων, πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και και μεγάλο πορτ παγκάζ.

 

Από τον εξοπλισμό ασφαλείας δεν θα λείπει και το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Toyota Safety Sense που θα χαρίζει στο Land Cruiser δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης. Οι πλουσιότερες εκδόσεις θα έχουν και νέο σύστημα 3D multi-terrain monitor για ευκολότερη κίνηση εκτός δρόμου.

Land Cruiser

Το Land Cruiser θα βασίζεται σε νέο πλαίσιο τύπου σκάλας με αρκετά εξαρτήματα από την πλατφόρμα TNGA. Το ιαπωνικό 4X4 θα διατίθεται για πρώτη φορά και σε υβριδική έκδοση, ενώ θα διατηρήσει τις εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου που χαρακτηρίζουν κάθε γενιά του. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει αρχικά έναν βενζινοκινητήρα twin-turbo V6 3,5 λίτρων (425 PS / 589 Nm) και έναν turbo-diesel V6 3,3 λίτρων (313 PS / 687 Nm).

Το 2022 θα ακολουθήσει και η πολυαναμενόμενη εξηλεκτρισμένη έκδοση με υβριδικό V6 3,5 λίτρων, ενώ  φημολογείται πως η Toyota ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση GR Sport με twin-turbo V8 4,0 λίτρων και σπορ σχεδίαση.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη πρεμιέρα του Toyota Land Cruiser που καθυστέρησε λόγω πανδημίας όμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

[Πηγή: CarExpert, Cochespias,Kurdistan Automotive Blog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube