Peugeot: Υπάρχει ακόμα ελπίδα για ένα 208 GTi

Peugeot: Υπάρχει ακόμα ελπίδα για ένα 208 GTi

Παρόλο που είναι πολύ πιθανό σε αγορές εκτός Μ.Βρετανίας να ονομάζεται Peugeot Sport Engineered.

Ο CEO της Peugeot, Jean-Philippe, δήλωσε στο Autocar ότι η γαλλική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του εμβλήματος GTi σε μια έκδοση επιδόσεων του 208, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία για πλήρη κατάργηση των GTi από τη γκάμα της φίρμας.

Πριν από μερικούς μήνες υψηλόβαθμα στελέχη της Peugeot δήλωναν πως η επερχόμενη καυτή έκδοση του 208 δεν θα πρέπει να ονομάζεται GTi (Grand Tourer Injection) λόγω του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, αλλά Peugeot Sport Engineered - ένα όνομα που έκανε ντεμπούτο στην plug-in hybrid έκδοση επιδόσεων του 508.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Peugeot: Δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα GTi;

Παρόλο του ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με θερμικά μοτέρ, σύμφωνα με τον Jean-Philippe, το GTi παραμένει σημαντικό για την Peugeot. «Στη Μ.Βρετανία, το όνομα GTi έχει μεγάλο αντίκτυπο. Εξετάζουμε το πώς θα μπορούσε να είναι το GTi του μέλλοντος. Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα αυτοκίνητο να φέρει το έμβλημα GTi, αυτό θα ήταν το 208, ακόμα και αν ήταν ηλεκτρικό. Για τους υπόλοιπους (εκτός Μ.Βρετανίας) θα μπορούσε να ονομαστεί Peugeot Sport Engineered.»

Ο ισχυρός άντρας της Peugeot πιστεύει πως τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα δεν προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο χρήστη και για αυτό επιλέχθηκε η αλλαγή του ονόματος σε PSE, όμως αναφέρει χαρακτηριστικα: «Το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να ονομάζεται GTi - ακόμα και ως ηλεκτρικό - είναι το 208, αν αποφασίσουμε να έχουμε μια τέτοια έκδοση για ένα όχημα σαν και αυτό». Όπως καταλαβαίνουμε, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια έκδοση επιδόσεων του ηλεκτρικού Peugeot e208 με αυξημένη ισχύ, πιο επιθετικό στήσιμο και σπορ πινελιές στην εμφάνιση.

Όσο για το Peugeot Sport Engineered, η έκδοση παραγωγής του 508 PSE θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, με στόχο 1.000-2.000 πωλήσεις. Αν το project στεφθεί με επιτυχία, τότε η Peugeot θα παρουσιάσει αντίστοιχες εκδόσεις PSE για το 3008 και για άλλα μοντέλα της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube