Νέο Hyundai Kona 2023

Νέο Hyundai Kona 2023

Οι Κορεάτες αποκάλυψαν τη νέα γενιά του Hyundai Kona που σχεδιάστηκε ως ηλεκτρικό όχημα, αλλά θα είναι διαθέσιμο τόσο σε υβριδική έκδοση όσο και αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα.

Το Hyundai Kona παρουσιάστηκε μόλις το 2017 και όμως οι Κορεάτες λανσάρισαν ήδη την εντελώς νέα γενιά του.

Με ελαφρώς φουτουριστική εμφάνιση και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο δυναμικό από το σημερινό μοντέλο, το νέο Hyundai Kona που μοιάζει με πρωτότυπο με τα «διαιρούμενα» φανάρια του. Η εμφάνισή του πάντως είναι λιγότερο «αιχμηρή» από το αναμενόμενα, κάτι που όμως ισχύει λιγότερο για την έκδοση N.

To νέο Hyundai Kona δίνει την προτεραιότητα στην ηλεκτρική έκδοση, με την υβριδική να έπεται και τη θερμική τελικά να μην επιλέγεται από όλες τις αγορές της Ευρώπης. 

Η κορεατική εταιρεία επισημαίνει ότι το νέο Hyundai Kona εξελίχτηκε αρχικά ως EV και μόνο αργότερα προστέθηκαν στην γκάμα του υβριδικές και βενζινοκίνητες εκδόσεις. Με άλλα λόγια, ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία της προηγούμενης γενιάς -και πολλών άλλων μοντέλων.

Σε σύγκριση με το τελευταίο, το απερχόμενο, το Hyundai Kona του 2023 έχει αποκτήσει περίπου 15 πόντους σε μήκος και 2,5 cm σε πλάτος, δίνοντας στο νιόφερτο μοντέλο συνολικό μήκος 4.355 mm.

Hyundai Kona

Από αυτήν την αύξηση μήκους, τα έξι εκατοστά αφορούν το μεταξόνιο, κάτι που συνεπάγεται ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Γνωρίζουμε μάλιστα ήδη ότι και ο μοχλός ταχυτήτων έχει μετακινηθεί στην κολόνα του τιμονιού, ελευθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα.

Οι διαφορετικές εκδόσεις του Hyundai Kona (EV, HEV, ICE, καθώς και N Line - άρα δεν υπάρχει πραγματικό N;) διακρίνονται μεταξύ τους από διαφορετικές λεπτομέρειες αμαξώματος. Οι εκδόσεις του διαφοροποιούνται στο εμπρός μέρος από τη σχεδίαση της γρίλιας. To Κona Electric υιοθετεί το «πίξελ» μοτίβο που συναντάμε στο Ioniq 5.

Όπως το Ioniq 6, έτσι και η έκδοση EV ενσωματώνει μια φωτεινή λωρίδα με πίξελ τόσο στο πίσω μέρος όσο και στο εμπρός μέρος. Στις βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις αυτή η φωτεινή λωρίδα είναι απλώς συμπαγής, ενώ διαθέτουν επίσης μαύρα πλαστικά φρύδια στα φτερά και γλίστρες εμπρός και πίσω που η ηλεκτρική έκδοση δεν διαθέτει.

Hyundai Kona

Τέλος, η N Line ξεχωρίζει μεταξύ άλλων από ασημί πλαϊνές φούστες, χείλος εκφυγής στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας και διπλή εξάτμιση, ενώ και οι τέσσερις εκδόσεις φορούν διαφορετικούς προφυλακτήρες και ζάντες -19άρες για το ηλεκτρικό και το υβριδικό. Όλες τους δε, διατηρούν την κατανομή «δύο επιπέδων» για τα εμπρός και πίσω φώτα όπως και στην τρέχουσα γενιά. 

Hyundai Kona

Το εσωτερικό του νέου Hyundai Kona υιοθετεί στοιχεία από το Ioniq 5 με δύο οθόνες (12,3" έκαστη) να βρίσκονται εμπρός από τον οδηγό, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το infotainmnent. Παράλληλα, το Hyundai Kona φαίνεται να διατηρεί στο ταμπλό μερικά φυσικά κουμπιά για βασικές λειτουργίες του και τον κλιματισμό.

Οι Κορεάτες δεν δημοσιοποίησαν ακόμη τις τεχνικές λεπτομέρειες, πόσω μάλλον την τιμή του νέου Hyundai Kona. Λεπτομέρειες που αναμένουμε να μάθουμε τις επόμενες μέρες. Οψόμεθα, λοιπόν…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube