Νέα υπομάρκα για την Geely με επτά μοντέλα έως το 2025

Νέα υπομάρκα για την Geely με επτά μοντέλα έως το 2025

Η Geely διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με το λανσάρισμα της Galaxy, μιας νέας premium μάρκας με επτά νέα μοντέλα έως το 2025.

Η «επίθεση» της Geely Auto Group δεν έχει σταματημό, με τον Κινεζικό κολοσσό να λανσάρει άλλη μια μάρκα με πολυτελή χαρακτήρα, την Galaxy (Yinhe, για την εγχώρια αγορά της Κίνας).  

Η Galaxy έχει ως στόχο να ενσωματώσει στα μοντέλα της όλη την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχει αναπτύξει ο όμιλος Geely, με αποτέλεσμα να λογίζεται έτσι ως μια μάρκα «βιτρίνα» του ομίλου. Η ίδια η Geely την περιγράφει ως μια ηλεκτρική μάρκα με υψηλής ποιότητας προϊόντα.  

Το πλάνο όσον αφορά σε αυτά τα προϊόντα μιλάει για το λανσάρισμα επτά νέων μοντέλων
μέχρι το 2025, εκ των οποίων τα τέσσερα θα χρησιμοποιούν Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης ευρείας αυτονομίας και τα τρία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Geely Galaxy L7

Το πρώτο από αυτά είναι το Galaxy L7, ένα plug-in υβριδικό SUV που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του έτους. Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει το PHEV σεντάν Galaxy L6, ενώ πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, το Galaxy E8. 

To τελευταίο θα είναι ένα τετράθυρο κουπέ μοντέλο στα πρότυπα της Porsche Taycan και του Audi e-Tron GT, που βασίζεται στο πρωτότυπο Galaxy Light concept και για το οποίο δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

Geely Galaxy E8

Αντίθετα υπάρχει η πληροφορία σχετικά με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουν όλες οι PHEV προτάσεις της Geely και είναι η E-CMA, την οποία η Geely ανέπτυξε από κοινού με τη Volvo και ήδη υποστηρίζει μοντέλα όπως τα Lynk&Co 01, Polestar 2 και Volvo XC40 Recharge.

Τα ηλεκτρικά της, με απαρχή το E8 θα χρησιμοποιούν αντίθετα μια εξέλιξη της πλατφόρμας SEA της εταιρείας που μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικής κατηγορίας και ταυτότητας μοντέλα, όπως για παράδειγμα τα Smart #1 και το Lotus Eletre που ανήκουν και τα δύο στον όμιλο αλλά έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Τα υπόλοιπα τέσσερα μοντέλα της Galaxy όπως είπαμε θα κάνουν την εμφάνισή τους έως το 2025, αν και παραμένει άγνωστο ακόμη εάν θα τα δούμε να πωλούνται και εκτός Κίνας. 

Αν πάντως κάτι τέτοιο γίνει, τότε θα πρέπει να περιμένουμε από τα μέσα της δεκαετίας, αφού η πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της Geely μέσα από την Lynk&Co έχει ήδη δρομολογηθεί για το 2025 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube