Mε περισσότερα από 385 km αυτονομίας το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper

Mε περισσότερα από 385 km αυτονομίας το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper

Με ισχύ έως 218 PS, το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 385 km και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το Μάιο του 2024.

MINI

Αργότερα μέσα στη χρονιά, ο Βρετανός κατασκευαστής θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του MINI Hatchback το οποίο θα μετονομαστεί σε MINI Cooper, με το μοντέλο να κυκλοφορεί στις αγορές το καλοκαίρι του 2024.

Όσο για το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper, αναμένεται να λανσαριστεί το Μάιο του 2024 προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα 230 km του σημερινού MINI Cooper SE.

MINI

Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση E με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 184 PS, μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh και αυτονομία περίπου 385 km. Στην κορυφή, θα βρίσκεται η ισχυρότερη έκδοση SE με 218 PS και μεγαλύτερη μπαταρία 54 kWh που σύμφωνα με τη Stefanie Wurst, την επικεφαλής της MINI, θα χαρίζει ακόμη περισσότερη αυτονομία.

Θυμίζουμε ότι οι ηλεκτρικές εκδόσεις τoυ νέου MINI Cooper εξελίσσονται από κοινού από την BMW και την Great Wall Motor. Θα κατασκευάζονται στην Κίνα και θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

MINI

Το βρετανικό μοντέλο θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης και ως EV, με τη ΜΙΝΙ να λέει πως τα αυτοκίνητα με τους συμβατικούς κινητήρες θα συνεχίσουν να διατίθενται σε περιοχές που δεν είναι έτοιμες να κάνουν τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Αναφορικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης η ΜΙΝΙ διευκρίνισε πως το 2025 θα βγει από την γραμμή παραγωγής το τελευταίο αυτοκίνητο με τέτοιον κινητήρα. Στόχος είναι από το 2027 το 50% και πλέον των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2030 να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα. 

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube