Η έκδοση παραγωγής του Renault Arkana

Η έκδοση παραγωγής του Renault Arkana

Τετρακίνητο C-Segment Coupé SUV για την αγορά της Ρωσίας

Η Renault παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Arkana, του νέου τετρακίνητου C-Segment Coupé SUV για την αγορά της Ρωσίας που πρωτοείδαμε τον Αύγουστο του 2018 σε μορφή πρωτοτύπου.

Renault Arkana

To Arkana διατήρησε σχεδόν αυτούσια την εξωτερική εμφάνιση του πρωτοτύπου, με τις ελάχιστες διαφορές να εντοπίζονται στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, τους πιο συμβατικούς καθρέπτες και μικρές λεπτομέρειες στις ποδιές.

Σύμφωνα με τη Renault, το Arkana συνδυάζει την κομψότητα ενός saloon, τον σπορ χαρακτήρα ενός coupé και την επιβλητικότητα ενός SUV. Οι γραμμές είναι έντονα επηρεασμένες από το Renault Koleos, όμως στο Arkana η κλίση της οροφής είναι πολύ πιο έντονη υιοθετώντας μια σιλουέτα που παραπέμπει σε μοντέλα όπως η BMW X4 και η Mercedes GLC Coupe. Οι τροχοί είναι 17" ενώ η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει 7 αποχρώσεις.

Renault Arkana

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια οθόνη αφής 8" με το σύστημα Easy Link της Renault και την επιλογή στυλ οδήγησης Multi Sense (Eco, Sport, My sense) και ηχοσύστημα της Bose. Για τις ανάγκες της ρωσικής αγοράς,

Επιπλέον, το μοντέλο έχει εξοπλιστεί κατάλληλα για ψυχρά κλίματα με θερμαινόμενο τιμόνι και εμπρός καθίσματα, φωτιζόμενο χώρο αποσκευών και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα που αυξάνουν τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 508 λίτρα σε 1.333 λίτρα.

Renault Arkana

Κάτω από το καπό του Arkana βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.3 TCe με απόδοση 150 PS και 250 Nm ροπής, ο οποίος κάνει πρεμιέρα στην ρωσική αγορά. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων X-Tronic και το σύστημα τετρακίνησης All Mode 4x4-i της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η τετρακίνηση σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (208mm) και τις καλές γωνίες προσέγγισης (18°) και αποχώρησης (25°) ενισχύουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Εκτός από το Arkana που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Ρωσίας, η Renault ετοιμάζει ακόμα ένα C-segment Coupé SUV βασισμένο στο πρωτότυπο XM3 Inspire που προορίζεται για την αγορά της Κορέας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube