Έρχεται σπορ Toyota Yaris με πάνω από 210 PS

Έρχεται σπορ Toyota Yaris με πάνω από 210 PS

To σπορ Toyota Yaris που είναι εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο της εταιρείας στο WRC θα ντεμπουτάρει σε δύο περίπου μήνες στο Salon de l’Auto 2017, στη Γενεύη.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο που αποτελούσε teaser για ένα ισχυρό Yaris και τώρα μας δίνει μια πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο που θα δούμε σε δύο μήνες.

Προς το παρόν το υπέρ-βιταμινωμένο Yaris δεν έχει όνομα, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην ονομασία του θα περικλείεται και η λέξη «Gazoo», βλέποντας πώς η Toyota έχει μέχρι στιγμής λανσάρει όλα τα μοντέλα επιδόσεων –«φορώντας» το όνομα της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας.

Προφανώς και η ονομασία του αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει με την ουσία, η οποία είναι ότι το σπορ Yaris θα αποδίδει πάνω από τα 210 άλογα. Το πιθανότερο λοιπόν είναι αυτές οι δύο και κάτι εκατοντάδες των PS να βγαίνουν από τον 1.600άρη κινητήρα τούρμπο του Yaris WRC που θα γίνει κατάλληλα detuned προκειμένου να ανταποκρίνεται σε ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Βασισμένο στην 3θυρη έκδοση του ιαπωνικού σουπερμίνι, το νέο hot Yaris θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου, όπου και θα ντεμπουτάρει επίσης το Yaris 2018 με νέο look σε όλη την γκάμα του.

H πιο σημαντική εξωτερική αλλαγή στην ανανεωμένη γκάμα του αυτοκινήτου θα είναι τα φαρδύτερα πίσω φανάρια. Το σπορ εικονιζόμενο Yaris βλέπουμε ότι ξεχωρίζει από το «σωρό» με ένα ευμέγεθες σπόιλερ στο πίσω μέρος της οροφής που είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα, όπως εξάλλου και οι πλευρικοί καθρέφτες και οι ζάντες αλουμινίου. Μπορούμε ακόμα να δούμε την κεντρικά τοποθετημένη μπούκα της εξάτμισης που θα είναι αποκλειστικό «προνόμιο» της έκδοσης, όπως και τα γυαλιστερά μαύρα πτερύγια στο εμπρός μέρος, δίπλα στα φανάρια ομίχλης.

Tο δυνατό Yaris θα πατά σε ανάρτηση με πιο σπορ set-up, θα κάθεται χαμηλότερα απ’ ό,τι το στάνταρ μοντέλο και θα φορά αναβαθμισμένα φρένα. Επιπλέον, η Toyota υπόσχεται όλες οι ανανεωμένες και αναβαθμισμένες εκδόσεις του σουπερμίνι της ότι θα επωφελούνται από «μια σειρά από τεχνολογικές τροποποιήσεις» που θα ενισχύουν την άνεση και το κράτημα.

Οι επισκέπτες του Σαλονιού της Γενεύης, μεταξύ 9 και 19 Μαρτίου, θα μπορούν να δουν και να περιεργαστούν το Yaris υψηλών επιδόσεων που θα βρίσκεται στο σταντ της εταιρείας μαζί με το Yaris WRC και, τρόπον τινά, γεννήτορά του.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube