Αυτό είναι το νέο 7θέσιο Dacia Duster

Αυτό είναι το νέο 7θέσιο Dacia Duster

Το Dacia Duster θα αποκτήσει και 7θέσιο μοντέλο στη νέα γκάμα, που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος, με πιθανότερη ονομασία Grand Duster

H Dacia έχει πουλήσει από το 2004 μέχρι σήμερα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα σε μια απόλυτη επιτυχημένη αναβίωση της μάρκα από τη μητρική Renault.

Η ρουμανική εταιρεία επομένως θέλει διακαώς να διατηρήσει αυτό το momentum με μια σειρά από νέα μοντέλα. Το βασικό μοντέλο σε αυτό το σχεδιασμό θα είναι το νέο Duster που θα παρουσιαστεί το 2017. Ωστόσο για να κεφαλαιοποιήσει η εταιρεία, τόσο την πολύ καλή πορεία του Duster όσο και την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για SUV, θα παρουσιάσει σίγουρα κι ένα μεγαλύτερο μοντέλο, το οποίο πολύ πιθανόν είναι να ονομάζεται Grand Duster.

Ξέρουμε ήδη πως το νέο Duster θα έχει μια πολύ πιο φρέσκια σχεδιαστική ταυτότητα, επομένως και το Grand Duster θα ακολουθήσει την ίδια λογική. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το νέο μεγάλο SUV θα είναι ασφαλώς πιο κομψό και ήπια σχεδιασμένο από το τωρινό μοντέλο, χωρίς ωστόσο να χάσει αυτό το χαρακτηριστικά ρωμαλέο σχήμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Dacia Duster 1.5 dCi 4x4

Δεν θα χάσει επίσης ούτε και την πολύ καλή σχέση αξίας προς τιμή για την οποία το προτιμούν πολλοί αγοραστές. Για να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος, το Grand Duster θα είναι βασισμένο όχι σε μια νέα πλατφόρμα, αλλά σε μια εξέλιξη αυτής που χρησιμοποιεί το παρόν μοντέλο. Το μεταξόνιο βεβαίως στην 7θέσια έκδοση θα είναι αυξημένο για να μπορεί να τοποθετηθεί και η τρίτη σειρά καθισμάτων. Το νέο 7θέσιο SUV της Dacia θα έχει μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα. Θα είναι δηλαδή γύρω στα 20 cm μακρύτερο από την 5θέσια έκδοση του επόμενου Duster, η οποία με τη σειρά της θα είναι επίσης 20 cm μακρύτερη από την τωρινή, κοντά στα 4,3 μέτρα.



Η αύξηση του μήκους και των δύο εκδόσεων σημαίνει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και αύξηση της χωρητικότητας των πορτμπαγκάζ. Το 5θέσιο Duster αναμένουμε να έχει περίπου 500 λίτρα χωρητικότητας και το 7θέσιο, με την τρίτη σειρά καθισμάτων διπλωμένη, κοντά στα 650 λίτρα. Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους το Grand Duster θα έχει διαστάσεις ανάλογες των Nissan X-Trail, Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

Για να επιτευχθεί φυσικά αυτή η χαμηλότερη τιμή πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. Μην περιμένετε λοιπόν σημαντική αναβάθμιση στο εσωτερικό της καμπίνας. Τα σκληρά πλαστικά θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν και η σχεδίαση δεν θα διαφέρει πολύ από τη σημερινή, καθώς το βάρος δόθηκε περισσότερο στις εξωτερικές αλλαγές. Ο εξοπλισμός όμως θα είναι καλός εξ αρχής και στις πλούσιες εκδόσεις θα υπάρχουν στάνταρ το Dacia sat nav σύστημα, ηλεκτρονικός κλιματισμός, αισθητήρες παρκαρίσματος κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Renault kadjar Energy 1.5 dCi 110

Όπως και σήμερα θα υπάρχουν προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ οι κινητήρες θα εξακολουθήσουν να είναι ο 1.2 τούρμπο βενζίνης με τους 130 PS και ο 1.5 dCi των 110 PS. Είναι ωστόσο πολύ πιθανόν να προστεθεί και ο πιο δυνατός και εξελιγμένος 1.6 dCi με τους 136 PS.

Ουσιαστικά δηλαδή θα είναι οι ίδιοι κινητήρες που χρησιμοποιούν σήμερα τα Nissan Qashqai και Renault Kadjar. Αυτό που μάλλον αποκλείεται είναι να τοποθετηθεί αυτόματο κιβώτιο, διότι κάτι τέτοιο θα ανέβαζε πολύ το κόστος. Έτσι η μοναδική επιλογή κιβωτίου είναι το χειροκίνητο 6άρι.

[Πηγή autoexpress]

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube