VW: Τα μη συμμορφούμενα κατά WLTP στο μελλοντικό αεροδρόμιο του Βερολίνου

VW: Τα μη συμμορφούμενα κατά WLTP στο μελλοντικό αεροδρόμιο του Βερολίνου

Το εργοτάξιο του μελλοντικού αερολιμένα του Βερολίνου (BER), που δεν προχωρά εδώ και χρόνια και αποτελεί παρθένο έδαφος από οποιαδήποτε εναέρια δραστηριότητα, θα «καλωσορίσει» τα Volkswagen που δεν συμμορφώνονται με τη νέα ομολογκασιόν ρύπων WLTP.

Πρώτα απ’ όλα, να πούμε, ότι αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με το dieselgate και τις γιγαντιαίες αποθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτοκίνητα που τροποποιήθηκαν εργοστασιακά. Εδώ πρόκειται «απλώς» για να μην έχουμε σημαντικό στοκ αυτοκινήτων, λίγους μήνες πριν από την τελική ισχύ του νέου προτύπου Euro 6D-Temp, το οποίο θα βασίζεται στις δοκιμές του νέου κύκλου της ομολογκασιόν WLTP.

Από την 1η του προσεχούς Σεπτεμβρίου, οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με όλα τα νέα αυτοκίνητα που παράγονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Εν τω μεταξύ, η Volkswagen είναι υποχρεωμένη να αποθηκεύει τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που δεν πληρούν ακόμη τη νέα ομολογκασιόν WLTP –μη αναβαθμισμένα και μεταξύ άλλων χωρίς φίλτρο σωματιδίων.

Στη Γερμανία, η αποθήκευση αυτή θα γίνεται στη θέση του BER, του μελλοντικού αερολιμένα του Βερολίνου, ο οποίος αποτελεί σύμβολο αποτυχίας των γερμανικών δημοσίων έργων. Το άνοιγμά του ήταν προγραμματισμένο για το 2011, αλλά λόγω κακής κατασκευής και διαφθοράς, το αεροδρόμιο αυτό δεν θα μπορέσει να εγκαινιαστεί πριν από το 2020, στην καλύτερη περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση μερικών από τα 250.000 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen που δεν περνούν τον κύκλο WLTP και περιμένουν αναβάθμιση. Ο γερμανικός γίγαντας, ο οποίος δεν είναι ο μόνος κωπηλάτης σε αυτή τη γαλέρα (και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αντιμετώπισαν φέτος δυσκολίες στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των μοντέλων τους για να περάσουν το νέο πρότυπο), θα σταματήσει επίσης τη δραστηριότητα αρκετές ημέρες στο εργοστάσιο του στο Wolfsburg έως ότου η κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube