Σκύλος στη Σλοβακία οδηγούσε πάνω από τα όρια ταχύτητας

Σκύλος στη Σλοβακία οδηγούσε πάνω από τα όρια ταχύτητας

Απίστευτο και όμως σλοβακικό. Σκύλος στη θέση του οδηγού πιάστηκε να οδηγεί πάνω από τα όρια ταχύτητας (!) σε δρόμο της Σλοβακίας.

Dog Driver Skoda

Μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη είδηση μας έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη Σλοβακία, πίσω από το τιμόνι ενός Škoda, ένας σκύλος οδηγούσε ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια ταχύτητας.

Η αλήθεια είναι πως τέτοια περιστατικά δεν βλέπεις κάθε μέρα. Οι αστυνομικοί στη Σλοβακία δεν πίστευαν στα μάτια τους (ούτε κι εμείς) όταν είδαν το υλικό που κατέγραψε ραντάρ τους για να βεβαιώνει παραβάσεις ταχύτητας. Ένας σκύλος οδηγούσε, και μάλιστα σβέλτα.

Μάλιστα, για να γίνει πιστευτό το εν λόγω στιγμιότυπο, η αστυνομία της Σλοβακίας δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook αυτούσια τη φωτογραφία που καταγράφηκε από το ραντάρ. H φωτογραφία τραβήχτηκε στο χωριό Sterusy, με τον σκύλο να βρίσκεται εμφανέστατα στη θέση του οδηγού. Και για να είμαστε ειλικρινείς, φαίνεται να το απολαμβάνει.

Ο οδηγός του Škoda ισχυρίστηκε πως ο σκύλος πήδηξε στην αγκαλία του δευτερόλεπτα πριν περάσουν από το σημέιο που βρισκόταν το ραντάρ

Dog Driver Skoda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρία εκατομμύρια SUV για τη Škoda

Παρά την έκπληξή τους, οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον πραγματικό οδηγό του αυτοκινήτου, έναν 31χρονο άντρα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ισχυρίστηκε πως ο σκύλος πήδηξε στην αγκαλιά του, λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσουν από το σημείο που ήταν τοποθετημένο το ραντάρ της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Σλοβακίας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή του ιδιοκτήτη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την εξέταση του φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού που εξετάστηκε από παρακείμενες κάμερες. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αρχές θεωρούν πως ακόμη κι αν ο ισχυρισμός ήταν αληθινός, ο οδηγός θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε το κατοικίδιό του να μην θέσει ούτε εκείνον, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους οδηγούς σε κίνδυνο.

Εν κατακλείδι, ο οδηγός έλαβε τη σχετική κλήση για τροχαία παράβαση. Η αστυνομία της Σλοβακίας, υπενθύμισε, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, όταν ταξιδεύουν με τα κατοικίδιά τους, για να μην προκύψουν τροχαία ατυχήματα.

Όσο για τον χαριτωμένο σκύλο, δεν βεβαιώθηκε κάποια παράβαση. Θα μπορεί να συνεχίσει να ταξιδεύει, είτε στη θέση του συνοδηγού, είτε στα πίσω καθίσματα, με τον δέοντα σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube