Kia: Ηλεκτρική... επίθεση με επτά νέα μοντέλα [video]

Kia: Ηλεκτρική... επίθεση με επτά νέα μοντέλα [video]

Η Kia παρουσίασε το στρατηγικό της πρόγραμμα για το μέλλον - Στο πλάνο και υπηρεσίες βιώσιμης κινητικότητας. 

Λίγες ημέρες πριν, στην παρουσίαση του νέου logo της Kia, ο πρόεδρος της εταιρείας είχε τονίσει πως «το νέο logo της Kia αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να εξελιχθούμε σε πρότυπο αλλαγής και καινοτομίας. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους πελάτες, καθώς η ταυτότητα της αυτοκίνησης αλλάζει, αλλά και παράλληλα να εμπνεύσουμε τους εργαζόμενούς μας να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Αυτές ακριβώς λοιπόν τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και το πώς σκοπεύει να τις υπηρετήσει, παρουσίασε χθες εκτενώς η κορεατική εταιρεία. 
Δύο είναι οι βασικοί άξονες: Η ηλεκτροκίνηση και οι σύγχρονες υπηρεσίες κινητικότητας. Μάλιστα για να σηματοδοτήσει την πλήρη στροφή προς τις νέες μορφές κινητικότητας, το συνθετικό «Motors» στο όνομα της εταιρείας δεν υπάρχει πλέον. 

KIA

Επιγραμματικά λοιπόν η Kia μέχρι το 2027 θα έχει βάλει στην αγορά επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα  πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group και τα οποία θα καλύψουν ανάγκες στις κατηγορίες SUV και MPV. Το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 και θα είναι ένα SUV/Crossover με αυτονομία 500 km και τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης των μπαταριών του. 

Παράλληλα θέτοντας ως στόχο να ηγηθεί στον τομέα της κινητικότητας και των υπηρεσιών που την συνοδεύουν, θα δώσει στην αγορά ειδικά κατασκευασμένα οχήματα για να υποστηρίξει αυτές τις υπηρεσίες. Ετσι στο άμεσο μέλλον προτίθεται να αναπτύξει ένα πάρκο από εξειδικεύμενα οχήματα (Purpose-Built Vehicles - PBVs) που θα πατάνε πάνω σε ευέλικτες πλατφόρμες τύπου skateboard, με σκοπό να ικανοποιηθούν ανάγκες εταιρικών στόλων και αντίστοιχων πελατών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα κατασκευάζει διαφορετικά αυτοκίνητα (αμαξώματα) πάνω στην ίδια πλατφόρμα που θα ικναοποιούν διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες. 

Τέλος, και στο πλαίσιο των περιβαλλοντολογικών ευαισθησιών, η Kia ανακοίνωσε πως θα αναθεωρήσει εκ βάθρων την παραγωγική της διαδικασία με σκοπό τη χρήση ενέργειας από καθαρές πηγές, ενώ θα επεκτείνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube