Joe Biden: Αντικατάσταση του κυβερνητικού στόλου οχημάτων με αμιγώς ηλεκτρικά

Joe Biden: Αντικατάσταση του κυβερνητικού στόλου οχημάτων με αμιγώς ηλεκτρικά

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση για προμήθεια του δημοσίου από τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τον στόλο οχημάτων της με αμιγώς ηλεκτρικά, τα οποία μάλιστα θα παραχθούν εντός της χώρας.

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση του 2019, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί έναν τεράστιο στόλο 645.000 οχημάτων που χρησιμοποιούνται από πολιτικές ή στρατιωτικές υπηρεσίες. Από αυτά, τα 412.500 είναι φορτηγά (272.000 ελαφριά, 102.000 μεσαία και 39.000 βαριά επαγγελματικά οχήματα), τα 8.000 είναι λεωφορεία και ασθενοφόρα, ενώ τα 224.000 είναι επιβατικά αυτοκίνητα.

Ο Biden δεν ανακοίνωσε ημερομηνία για την αντικατάσταση του στόλου, ούτε το προβλεπόμενο κόστος για αυτή την ενέργεια. Παρόλα αυτά τόνισε πως τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ από Αμερικανούς εργάτες, δημιουργώντας ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως δήλωσε, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση για προμήθεια του δημοσίου από τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στόχος της κυβέρνησης Biden είναι να αυξήσει τους περιορισμούς για τις εκπομπές ρύπων, ενθαρρύνοντας τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με τη δημιουργία μισού εκατομμυρίου σταθμών φόρτισης στη χώρα.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube