Το Honda Civic Type R κάνει ρεκόρ και στο Spa-Francorchamps [video]

Το Honda Civic Type R κάνει ρεκόρ και στο Spa-Francorchamps [video]

Μετά το Nurburgring αλλά και το Magny Cours έπεσε άλλο ένα κάστρο.

Φαίνεται πως η Honda έχει βαλθεί να αποδείξει πως διαθέτει το πιο γρήγορο hatchback και έχει πάρει στη σειρά τη μια μετά την άλλη τις πίστες για να κάνει τους καλύτερους χρόνους.
Έτσι μετά το Nurburgring αλλά και το Magny Cours , αυτή τη φορά πήγες το Βέλγιο, στη θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps, όπου και εκεί κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ.

spa

Συγκεκριμένη το Type R στα χέρια του Bertrand Baguette έγραψε χρόνο 2:53.72, που ήταν σχεδόν τρία δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον χρόνο που είχε γράψει το 2016 το προηγούμενο Type R, το οποίο εξακολουθεί να κατέχει τα ρεκόρ σε Estoril, Hockenheim και Hungaroring.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο απόλυτο ρεκόρ στο Spa-Francorchamps ανήκει στον Lewis Hamilton, που το πέτυχε πέρυσι στον αγώνα της F1.

spa1

O Bertrand Baguette έχει κερδίσει στο παρελθόν το LMP2 στο FIA World Endurance Championship και τώρα οδηγεί ένα Honda NSX-GT στην απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική Super GT series στην Ιαπωνία.
Nα σημειώσουμε εδώ πως η Honda έχει υπογράψει με ηχηρά ονόματα για να οδηγήσουν στο the 2018 Type R Challenge μεταξύ των οποίων είναι και πρωταθλητής της F1, Jenson Button.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube