Herbert Diess: Καταθέτει στις ΗΠΑ για το dieselgate;

Herbert Diess: Καταθέτει στις ΗΠΑ για το dieselgate;

O νέος διευθύνων σύμβουλος του VW Group καταθέτει στην αμερικανική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο χειραγώγησης των μετρήσεων στις εκπομπές ντίζελ, αναφέρει δημοσίευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, Herbert Diess, ταξίδεψε στις ΗΠΑ αυτό το μήνα για να καταθέσει σε Αρχές σχετικά με το σκάνδαλο των εκπομπών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Diess μίλησε με εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), ανέφερε η Bild, χωρίς να κατονομάσει την πηγή των πληροφοριών. Ο Diess συνόδευσε τον Larry Thompson, το διορισμένο από πέρυσι Αμερικανό παρατηρητή που επιβλέπει τις μεταρρυθμίσεις στη VW, ανέφερε η εφημερίδα.

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι οι ΗΠΑ έδωσαν μια σπάνια άδεια ασφαλούς διέλευσης, επιτρέποντας στον Diess να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς κίνδυνο σύλληψης σχετικά με την έρευνα του dieselgate που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Diess εντάχθηκε στην VW Group ως επικεφαλής της φίρμας της VW τον Ιούλιο του 2015, περίπου δύο μήνες πριν από το ξέσπασμα του σκανδάλου ντίζελ. Έγινε δε διευθύνων σύμβουλος ολόκληρου του γκρουπ τον περασμένο μήνα, καθώς ο προκάτοχός του Matthias Müller απομακρύνθηκε από τους θεσμικούς επενδυτές του ομίλου.

Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild και την αναφορά του Bloomberg.

Πηγή που γνωρίζει από κοντά την υπόθεση, επιβεβαίωσε ότι ο Diess και ο Thompson ταξίδεψαν πρόσφατα στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του VW Group, Martin Winterkorn, κατηγορώντας τον για συνωμοσία προκειμένου να καλύψει τη χειραγώγηση των μετρήσεων εκπομπών. Εν συνεχεία εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του 70χρονου Winterkorn, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες ημέρες ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πηγή που βρίσκεται κοντά στη VW είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο σχετικά με τον προγραμματισμό των ταξιδιών του Diess. Και πάλι, η VW αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube