H Mercedes-Benz δημιουργεί την πιο σύγχρονη γραμμή παραγωγής στον κόσμο

H Mercedes-Benz δημιουργεί την πιο σύγχρονη γραμμή παραγωγής στον κόσμο

Δεν είναι απλώς μια νέα γραμμή παραγωγής. Είναι ο τρόπος να δημιουργείς το μέλλον της αυτοκίνησης, όπως τον αντιλαμβάνεται και τον υλοποιεί η Mercedes-Benz.

Στα γερμανικά λέγεται Werk 56. Και αν πεις ότι είναι απλώς ένα ακόμη νέο εργοστάσιο αδικείς την πραγματικότητα, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz. «Είναι η πιο σύγχρονη γραμμή παραγωγής στον κόσμο», λέει η εταιρεία.

Θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το 2020 και εκεί θα κατασκευάζονται τα πιο προηγμένα και πολυτελή αυτοκίνητα της μάρκας, μεταξύ αυτών και αμιγώς ηλεκτρικά. Το εμβαδό είναι 220.000 τετραγωνικά μέτρα, σχεδόν όσο 30 γήπεδα ποδοσφαίρου. Αλλά το φυσικό μέγεθος δεν είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Έχοντας εξαντλήσει τη δημιουργική σκέψη τους για την παραμικρή λεπτομέρεια οι άνθρωποι της Mercedes θεωρούν ότι η νέα μονάδα φέρνει μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο που κατασκευάζονται αυτοκίνητα. Επανάσταση σημαντική όσο και η ίδια η εφεύρεση του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Mercedes-Benz EQ A λίγο πριν παρουσιαστεί

Άνθρωποι και ρομπότ θα συνεργάζονται αρμονικά στο νέο εργοστάσιο των εγκαταστάσεων στο Sindelfingen, κοντά στην Στουτγάρδη. Ένα δίκτυο μεταφορών χωρίς οδηγό καθώς και η ψηφιακή παρακολούθηση της πορείας των εξαρτημάτων και οχημάτων θα διασφαλίζουν ότι τα σωστά πράγματα έχουν τοποθετηθεί στο σωστό αυτοκίνητο. Τη γενική επίβλεψη θα έχει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Κατασκευασμένη να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκτός αυτών με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η νέα μονάδα δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα διαχείρισης ενέργειας. Το σύστημα φωτοβολταϊκών που θα δίνει ρεύμα είναι αρκετά ισχυρό για να φορτίσει 72.000 φορές το χρόνο ή 200 φορές τη μέρα την EQC, το νέο ηλεκτρικό SUV μεγέθους GLC που η Mercedes-Benz εξελίσσει πυρετωδώς αυτό τον καιρό.

«To Werk 56 επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα» λέει ο Markus Schafer, μέλος του ΔΣ της εταιρείας με ευθύνη την αλυσίδα παραγωγής και τροφοδοσίας. «Με το Werk 56 η Mercedes-Benz δημιουργεί το εργοστάσιο αυτοκινήτων του μέλλοντος. Συνδυάζει τις τρεις κυρίαρχες τάσεις της εποχής: Ψηφιακό, ευέλικτο και “πράσινο” όσο κανένα άλλο».

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube