Δείτε το ηλεκτρικό Mercedes EQ A λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα

Δείτε το ηλεκτρικό Mercedes EQ A λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα

Το hatchback που θα παρουσιάσει η Mercedes στην Φρανκφούρτη θα είναι η βάση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων EQ.

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα υλικό για το concept EQ A, το ηλεκτρικό hatchback που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες μας επιτρέπουν να σχηματίσουμε εικόνα για τον σχεδιασμό του μοντέλου, το οποίο θα αρχίσει πωλείται το 2020 και θα είναι το δεύτερο μετά το EQ C, το οποίο είχε παρουσιαστεί επίσης ως concept στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του brand EQ που η Mercedes δημιούργησε ως σκέπη για την ηλεκτρική γκάμα της. Στην οποία όπως φαίνεται θα προστεθούν πολυτελέστερα αυτοκίνητα, αντίστοιχα των μοντέλων E-Class και S-Class. Το EQ A είναι μέρος ενός προγράμματος €10 δισεκατομμυρίων, που η Mercedes έχει εκπονήσει για την εξέλιξη 10 ηλεκτρικών μοντέλων EQ, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είναι στην αγορά πριν το 2025.

Όπως βλέπουμε, η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τις απαλές ρευστές γραμμές και τις λείες επιφάνειες. Την κλασική γρίλια έχει αντικαταστήσει ένα μαύρο πάνελ, με το φως να αποκαλύπτει το σήμα της μάρκας και τη σχεδίαση της μάσκας. Βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΑ. Η σχεδιαστική γλώσσα, όπως και στο EQ C σκοπίμως δεν είναι εξεζητημένη. Η σιλουέτα είναι εύκολα αποδεκτή, η γραμμή του καπό προσδίδει κύρος και δυναμισμό Mercedes ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες υπογραμμίζουν τον πολυτελή χαρακτήρα της καμπίνας. Το EQ A στοχεύει απευθείας στο BMW i3 και στο μελλοντικό ηλεκτρικό hatchback Volkswagen I.D. Η εταιρεία προσδοκά ότι το αυτοκίνητο αυτό θα γίνει ο πυλώνας των πωλήσεων της μάρκας στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων, με τιμή γύρω στις €40.000. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης στην πλατφόρμα car sharing Car-To-Go της Daimler.

Η Mercedes κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το σύστημα κίνησης, αλλά οι πληροφορίες μιλούν για μια διάταξη πιο οικονομική, όπως είναι λογικό, από της EQ C. Που σημαίνει ότι θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα εμπρός, να μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Πιθανόν ωστόσο στην πορεία να προκύψει και μια έκδοση επιδόσεων, το αντίστοιχο μιας AMG, ας πούμε, με ένα δεύτερο μοτέρ στους πίσω τροχούς που θα έκανε το αυτοκίνητο πιο γρήγορο και… τετρακίνητο. Όπως το EQ C.

Η Mercedes έχει επιβεβαιώσει ήδη ότι η EQ C θα κατασκευάζεται στο υπάρχον εργοστάσιο της μάρκας στην Βρέμη, με την παραγωγή των πολυτελέστερων EQ E και EQ S να προγραμματίζεται για την μονάδα του Sindelfingen. Το EQ A μάλλον θα κατασκευάζεται σε μια νέα εξειδικευμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Rastatt, εκεί που κατασκευάζονται σήμερα οι A-Class και B-Class. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντα. Αφού επισήμως η Mercedes θα μιλήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube