H DS Δούρειος Ίππος του PSA Group για τις ΗΠΑ

H DS Δούρειος Ίππος του PSA Group για τις ΗΠΑ

Η προσφάτως ανεξαρτητοποιημένη φίρμα DS θα οδηγήσει το PSA Group σε νέες αγορές.

Πρόσφατα η DS από σειρά μοντέλων της Citroën έγινε ένα αυτόνομη μάρκα του PSA Group.

Ο Eric Apode, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Ομίλου, δηλώνει ότι θα ήθελε να δει τη μάρκα DS να εδραιώνεται ως κατασκευαστής υψηλού κύρους και να διεισδύει σε νέες αγορές, σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού.


Η αρχή προφανώς θέλουν και πρέπει να γίνει από τις ΗΠΑ. Τόσο η Citroën όσο και η Peugeot πωλούν αυτοκίνητα στις χώρες της Νότιας Αμερικής. Το Group δεν έχει παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 1991 οπότε και η Peugeot αποχώρησε από την αμερικανική αγορα. Ο Apode είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του και δεν βιάζεται να μιλήσει για επιστροφή στις ΗΠΑ, ωστόσο δήλωσε ότι στόχος είναι η DS να έχει παρουσία οπουδήποτε ανθεί η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων. «Έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θέλουμε να είμαστε παρόντες στις 200 μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη. Και σαφώς αυτός θα είναι ο πρώτος μας στόχος από εδώ και στο εξής», δήλωσε ο Apode.

Το PSA Group πρόσφατα ανακοίνωσε ένα σχέδιο επιστροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα χρειαστεί δέκα χρόνια για να ολοκληρθωθεί. Η αρχή θα γίνει από το 2017, όταν ο γαλλικός όμιλος θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στο car sharing, αν και όχι απαραίτητα με τις μάρκες Peugeot, Citroën ή DS.

Η DS έχει δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει έξι νέα μοντέλα ως το 2020, με τον Apode να επιβεβαιώνει ότι θα σταματήσουν οι ειδικές εκδόσεις για μεμονωμένες αγορές, όπως ας πούμε συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα μοντέλα που βγάζει η εταιρεία αποκλειστικά για την Κίνα. Ο Apode παραδέχτηκε ότι προφανώς έχει νόημα ένα από αυτά τα μοντέλα να είναι SUV, όπως επίσης ότι βλέπει το μέλλον της μάρκας να ταυτίζεται με την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Φαίνεται επίσης να υπάρχει ενδιαφέρον για τo E-Tense, το ηλεκτρικό supercar που η εταιρεία παρουσίασε ως πρωτότυπο στη φετινή έκθεση της Γενεύης. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε επίσης στους δρόμους του Παρισιού προ ολίγων εβδομάδων, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η εταιρεία είναι στην φάση που αξιολογεί τις αντιδράσεις πριν αποφασίσει για το μέλλον του concept. Ο πρόεδρος του PSA Group, Carlos Tavares, πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι το Ε-Tense θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube