Νέα συνεργασία του PSA Group με την Toyota;

Νέα συνεργασία του PSA Group με την Toyota;

Μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της γαλλο-ιαπωνικής συνεργασίας στην κατηγορία των ημιφορτηγών με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου.

Ως μέρος του πλάνου Push to Pass που έχει ήδη ανακοινώσει το PSA Group λέγεται πως είναι κι ένα pick-up ωφέλιμου φορτίου ενός τόνου.

Όπου PSA Group, είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία λειτουργούν πλέον οι Citroën, Peugeot και DS. Η πηγή της είδησης είναι το twitter του βρετανικού site Parkers, κι εάν επιβεβαιωθεί τότε θα μιλάμε για μια νέα συνεργασία του PSA Group με την Toyota. Αυτό σημαίνει ότι τη βάση θα αποτελέσει το πασίγνωστο Hilux, ένας τετράτροχος θρύλος με ιστορία που ξεκινάει από το 1968.

Εάν τελικά το νέο μοντέλο περάσει στην παραγωγή θα είναι κοντά στο 2020, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν θα έχει στη μάσκα του το σήμα της Peugeot, της Citroën ή και των δύο, όπως γίνεται με την τριπλέτα των Citroën C1, Peugeot 107/108 και Toyota Aygo.

Φαίνεται πάντως πως οι συνέργειες εξελίσσονται σε όλο και πιο κοινή πρακτική για τα pick-up: Πέραν της μακράς σχέσης μεταξύ των Ford Ranger και Mazda B2500/BT-50, προσφάτως έχουμε μάθει ακόμα για τα pick-up της Renault και της Mercedes-Benz που θα βασίζονται στο NP300 Navara της Nissan, καθώς επίσης και το FIAT Fullback που κατά βάση είναι το Mitsubishi L200.

 

[Πηγή Parkers]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube