Ηλεκτρικό GT επιδόσεων από τη DS στη Γενεύη [video]

Ηλεκτρικό GT επιδόσεων από τη DS στη Γενεύη [video]

Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο από τη DS, μας αποκαλύπτει μερικούς από τους τομείς επάνω στους οποίους θα ρίξει το βάρος της μελλοντικά η εταιρεία.

Με την πορεία της ως αυτόνομη μάρκα να είναι παραπάνω από ικανοποιητική, η DS φροντίζει να μας υπενθυμίζει κάθε τόσο ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Γι’ αυτό και στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό 2θέσιο αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ GT υψηλών επιδόσεων. Το E-TENSE όπως είναι το όνομά του, μοιράζεται κάμποσα σχεδιαστικά στοιχεία με το πρωτότυπο DIVINE DS που είχε παρουσιαστεί το 2014 στο Παρίσι, όπως για παράδειγμα την απουσία πίσω παρμπρίζ.

Έχει μήκος 4,72 m, ύψος μόλις 1,29 m και ομολογουμένως η αισθητική του είναι εξαιρετική. Πολύ εντυπωσιακή όμως είναι και η πληροφορία ότι για τη σχεδίαση και την κατασκευή της καμπίνας  χρειάστηκαν ελάχιστα παραπάνω από 800 ώρες.



Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, με τη DS να ανακοινώνει 402 ίππους και 52,6 kgm ροπή από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ παράλληλα η αυτονομία με μια φόρτιση θα μπορεί να φτάσει τα 310 km σε μικτό κύκλο και έως 360 km σε αστικό.

Μπορεί οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το E-TENSE να φαίνονται υπερβολικές με τα δεδομένα του σήμερα, όμως σίγουρα μας δείχνουν το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η DS στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube