To Drift Mode του Focus RS δεν αρκεί για να σε κάνει Ken Block [video]

To Drift Mode του Focus RS δεν αρκεί για να σε κάνει Ken Block [video]

O πρωταγωνιστής του video νόμισε πως μαζί με το RS απέκτησε και χέρια, αλλά διαψεύστηκε παταγωδώς μπροστά σε θεατές…

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα Drift Mode του Ford Focus RS πράγματι δουλεύει, αλλά για να κάνεις τις θεαματικές πάντες πρέπει να έχεις και τα ανάλογα χέρια.

Αυτό το διδάχτηκε με τον «σκληρό τρόπο» –που λένε οι Αγγλοσάξονες– ο πρωταγωνιστής μας, βγαίνοντας θεαματικά από το δρόμο σε μια φουρκέτα, χτυπώντας με δύναμη στο ψηλό πρανές και κάνοντας μισή τούμπα πριν προσγειωθεί ξανά με τους τροχούς στο χαντάκι.

Το video γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής της Λέσχης Ιδιοκτητών ST της Ν. Υόρκης. Τα μέλη πάρκαραν τα Focus ST τους έξω από μια φουρκέτα, για να παρακολουθήσουν τον πρωταγωνιστή μας με το RS να παίρνει τη στροφή με θεαματική πλαγιολίσθηση.

Θέαμα απόλαυσαν, αλλά διαφορετικό απ’ ό,τι περίμεναν, αφού ο φιλόδοξος οδηγός του RS μπήκε με πολλά στη φουρκέτα 44 του New Paltz NY, άργησε να το γυρίσει και βγήκε χτυπώντας το βράχο. 

Παρά το δυνατό τράκο, το Focus RS όχι μόνο προστάτευσε τον οδηγό του από τραυματισμό, αλλά έπαθε σχετικά μικρή ζημιά και το ίδιο, επιβεβαιώνοντας την καταγωγή του από τα αγωνιστικά Ford του WRC.

H Ford τονίζει και ξανατονίζει ότι το Drift Mode έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ιδιοκτήτες Focus RS να το χρησιμοποιούν στο δρόμο. Γι’ αυτό οι αυστραλιανές Αρχές ζήτησαν να απενεργοποιηθεί στα αυτοκίνητα που εισάγονται στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πρώην "Stig" του Top Gear εξηγεί το Drift Mode του Focus RS

Το video αυτό ας γίνει πάντως μάθημα στους επίδοξους Ken Block. Για τα ατυχήματα δεν φταίει η τεχνολογία, αλλά –όπως και με το Autopilot της Tesla– η άγνοια και ασυνειδησία των χρηστών…

Δεν είναι τυχαίο που η Ford προσφέρει σε κάθε αγοραστή Focus RS δωρεάν σεμινάριο οδήγησης…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube