Τι ετοιμάζει η Volkswagen στην Αστυπάλαια;

Τι ετοιμάζει η Volkswagen στην Αστυπάλαια;

Αύριο τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Προέδρου της VW, Herbert Diess.

Σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνουν αύριο Τετάρτη τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης που ετοιμάζει η VW στο νησί της Αστυπάλαιας. Η αποκάλυψη θα γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, τον Herbert Diess. Παρών θα είναι και ο υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης που χειριζόταν από την αρχή την υπόθεση. 

Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε αυτόνομο «πράσινο νησί» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και πλήρη ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και θα εγκαταστήσει στο νησί μια σειρά από σταθμούς φόρτισης. Επίσης, θα παρέχει πολύ γενναία επιδότηση στους κατοίκους με σκοπό να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όλων των συμβατικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά. 

die

Την ίδια στιγμή στο νησί θα εφαρμοστεί πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης, ένα πρόγραμμα που ήδη τρέχει η VW.


Με άλλα λόγια, η Αστυπάλαια θα γίνει ένα πεδίο δοκιμών για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Η επένδυση είναι της τάξης των 40 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσό, είναι η πρώτη επένδυση που εδώ και πολλά χρόνια κάνει μια αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας. 

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως αρχικά η VW «φλέρταρε» με τη Θάσο, αλλά στη συνέχεια επελέγη η Αστυπάλαια ως πιο κατάλληλος τόπος για την υλοποίηση του όλου σχεδίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube