Ανάκληση Volkswagen

Πρόγραμμα εφαρμογής προληπτικών μέτρων σε αυτοκίνητα Volkswagen T-Roc για αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, εκτελεί  πρόγραμμα εφαρμογής προληπτικών μέτρων σε αυτοκίνητα Volkswagen T-Roc.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 435 οχήματα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα 1.0 TSI, παραγωγής ∆εκεμβρίου του 2016 έως Ιουλίου του 2018. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες, (διακόπτης εκκίνησης κινητήρα ενεργοποιημένος, θερμοκρασίες <5°C, μη ενεργοποιημένη λειτουργία Autohold), να προκληθεί ανεπιθύμητο αυτόματο λύσιμο του ηλεκτρικού φρένου στάθμευσης (EPB), με αποτέλεσμα το όχημα να μην είναι πλέον ασφαλισμένο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνει αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 - 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]