WRC: Μποϊκοτάζ στο Ράλι Σουηδίας

WRC: Μποϊκοτάζ στο Ράλι Σουηδίας

Οι οδηγοί σχεδίαζαν να μποϊκοτάρουν την πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Σουηδίας.

Οι οδηγοί του WRC σχεδίαζαν να μποϊκοτάρουν την πρώτη ειδική του Ράλι Σουηδίας, παρακάμπτοντάς την, και να οδηγήσουν κατευθείαν στην δεύτερη. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η FIA και ο διοργανωτής του αγώνα δεν τους συμβουλεύτηκαν για θέματα ασφαλείας που προέκυψαν λόγω των ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών.

Το μποϊκοτάζ τελικά ματαιώθηκε στο παρά πέντε και η ειδική Torsby έγινε κανονικά, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των οδηγών των εργοστασιακών ομάδων, που συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ζήτημα στις έξι το πρωί στο Karlstat.

Το θέμα προέκυψε καθώς στην Σουηδία είναι υποχρεωτική η χρήση ελαστικών με καρφιά, όμως τις τελευταίες μέρες ο καιρός ήταν αρκετά ήπιος και το χιόνι στις ειδικές ελάχιστο για οδήγηση με λάστιχα με καρφιά.

Η ειρωνεία είναι πως τελικά την Παρασκευή, την πρώτη μέρα του αγώνα, ο καιρός βάρυνε και άρχισε να χιονίζει έντονα στρώνοντας τις ειδικές. Ενώ η χιονόπτωση συνεχίστηκε και το βράδυ, προετοιμάζοντας τις διαδρομές του Σαββάτου.

Το πλάνο να μποϊκοτάρουν οι οδηγοί την πρώτη ειδική ακυρώθηκε κυρίως λόγω της διαφωνίας του Paddon. «Δεν ήμουν απλώς εγώ, αυτή ήταν η άποψη όλης της ομάδας», είπε ο Νεοζηλανδός οδηγός της Hyundai. «Συμφωνώ επί της αρχής με τις διεκδικήσεις των οδηγών, οι οδηγοί πρέπει να εμπλέκονται στην διαδικασία λήψεις των αποφάσεων που αφορούν στην ασφάλεια, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να ρισκάρω την δουλειά μου στις έξι το πρωί. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Από την άλλη μεριά δεν είναι μόνο η FIA αλλά και οι διοργανωτές που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και βεβαίως χιλιάδες θεατών».

Αυτός που καταλαβαίνουμε ότι υποκίνησε το μποϊκοτάζ ήταν ο Sebastian Ogier. «Είχαμε μια γρήγορη συνάντηση στις 6:00 πμ. Μας απασχολούν πολύ τα θέματα ασφάλειας και έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση. Πιστεύουμε ότι το φυσιολογικό είναι να ζητείται η γνώμη μας για τέτοια θέματα. Θα πρέπει να συζητήσουμε με την FIA στο μέλλον και να βρούμε την διαδικασία που θα επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν θέση σε αποφάσεις που αφορούν στην ασφάλεια», δήλωσε ο Γάλλος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube