Το Ράλι Σουηδίας θα γίνει σε συντομευμένη διαδρομή

Το Ράλι Σουηδίας θα γίνει σε συντομευμένη διαδρομή

Παρά την έλλειψη χιονιού, ο αγώνας θα γίνει αλλά σε αναθεωρημένη διαδρομή, που θα περιλαμβάνει 12 από τις 22 προγραμματισμένες ειδικές.

Το Ράλι Σουηδίας λίγο έλειψε να ματαιωθεί, αφού ο ζεστός καιρός έχει λιώσει τα χιόνια από τις ειδικές και η διέλευση των αυτοκινήτων –με τα λάστιχα με καρφιά– θα έκανε ζημιά στους δρόμους.

Όμως οι οργανωτές του αγώνα παρουσίασαν σήμερα το πρωί ένα σχέδιο στη FIA, την WRC Promoter (κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων) και τις ομάδες του WRC, στο οποίο πρότειναν την τέλεση του αγώνα σε μια νέα διαδρομή. Το σχέδιο έγινε δεκτό.

Η επίσημη επιβεβαίωση της νέας διαδρομής γίνεται τώρα, σε συνέντευξη Τύπου στο Karlstad, το κέντρο του αγώνα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί, και δεν θα γίνει υπερειδική (superspecial) στο Karlstad την Πέμπτη το βράδυ.

Οι αναγνωρίσεις μετατοπίζονται την Τετάρτη και την Πέμπτη και δοκιμαστική ειδική (shakedown) δεν θα γίνει.

Όλες οι ειδικές του πρωινού της Παρασκευής, μέσα στο έδαφος της Νορβηγίας, θα γίνουν – εκτός από την Kirkenaer. H Rammen δεν θα γίνει το Σάββατο το πρωί, αλλά θα γίνει το απόγευμα.

Η Fredriksberg, αντίθετα, θα γίνει στο πρωινό σκέλος και δεν θα γίνει στο απογευματινό. Η θρυλική Vergasen, με το μεγάλο άλμα Colin’s Crest, εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένη να γίνει δύο φορές.

Ο πρώτος κύκλος ειδικών της Κυριακής ματαιώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν μόνο δύο ειδικές, η Lesjofors και η Varmullsasen. Η τελευταία θα είναι και η Power Stage.

Όλα τα παραπάνω όμως εξαρτώνται απόλυτα από τον καιρό, αν δηλαδή θα κρυώσει αρκετά τις επόμενες μέρες. Αναμένονται θερμοκρασίες χαμηλότερες των -10 βαθμών Κελσίου το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Πηγή μέσα στους οργανωτές δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT: «Η διαδρομή μπορεί να δουλέψει, με την προϋπόθεση να κρυώσει ο καιρός. Όταν έρθει η παγωνιά, οι δρόμοι είναι τόσο υγροί που το μείον 10 θα τους καλύψει με σκληρό πάγο ώστε να υπάρχει μια καλή παγωμένη βάση.

«Οκέι, δεν θα υπάρχουν χιονότοιχοι, αλλά θα γίνει το ράλι».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube