Πιθανή η ακύρωση του Ράλι Σουηδίας, λόγω έλλειψης χιονιού

Πιθανή η ακύρωση του Ράλι Σουηδίας, λόγω έλλειψης χιονιού

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και βροχόπτωσης μπορεί και να οδηγήσει στην ακύρωση του Ράλι.

Οι παράγοντες του Ράλι είναι υπό πυρετώδεις διαβουλεύσεις και το τί θα γίνει τελικά ακόμα ρευστό.

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης του Ράλι Σουηδίας, Glenn Olsson, δήλωσε: «Είναι πραγματικά φοβερό το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν οι συνθήκες. Μέχρι την Παρασκευή υπήρχε αρκετό χιόνι και πάγος στους δρόμους, ενώ και οι μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν με το μέρος μας. Ωστόσο, τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική

Επιπρόσθετα, ο υπεύθυνος για τη διαδρομή, Johan Magnusson δήλωσε: «Θα έχουμε θερμοκρασία υπό του μηδενός για τις ημέρες του αγώνα, όμως το ερώτημα είναι εάν θα προλάβουν οι δρόμοι να ξαναπαγώσουν. Το βασικό πρόβλημα αφορά στις αναγνωρίσεις των ειδικών, που θα πρέπει να γίνουν με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν. Πίσω από αυτό όμως κρύβεται ο κίνδυνος καταστροφής των δρόμων από τα λάστιχα με τα καρφιά.
Υπάρχουν ακόμα και οι δηλώσεις του αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες αυτό που έχει την απολύτως μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια των οδηγών και των θεατών. «Εάν κρίνουμε ότι οι συνθήκες δεν ικανοποιούν τη συνθήκη της ασφάλειας, τότε πολύ απλά ο αγώνας δε θα γίνει

Οι διοργανωτές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη FIA και την εταιρεία προώθησης του WRC και η τελική απόφαση θα ληφθεί -σήμερα κατά πάσα πιθανότητα- με τη συνεργασία όλων των παραγόντων.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube