Πρώτο σκίτσο του νέου VW Polo R WRC 2017

Πρώτο σκίτσο του νέου VW Polo R WRC 2017

Το νέο WRC Car της VW θα είναι ελαφρύτερο, φαρδύτερο και ισχυρότερο.

Η VW έδωσε στο φως της δημοσιότητας το σκίτσο του νέου αγωνιστικού για το 2017 WRC, καθώς και ορισμένες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αγωνιστικού.

Εξελιγμένο για να συμβαδίζει με τους νέους κανονισμούς της FIA για το 2017 World Rally Championship, το νέο Polo R WRC 2017 είναι φαρδύτερο κατά 50 mm και θα γλυτώσει περίπου 25 kg. Ακόμα, χάρη στο μικρό μεγάλωμα του περιοριστή αέρα της εισαγωγής η ισχύς θα ανέβει κατά 60 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 380.

Το νέο αγωνιστικό της VW βρίσκεται σε φάση εξέλιξης από το καλοκαίρι του 2015 και θα διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό. Επιπλέον, σύμφωνα με το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα μπορούμε να αντιληφθούμε και την διαφοροποίηση στην σχεδίαση των εμπρός και πίσω αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο VW Polo R WRC 2017 θα έχει μήκος τουλάχιστον 3,9 m και θα ζυγίζει τουλάχιστον 1.175 kg. Πολλά από τα μηχανικά μέρη του νέου αγωνιστικού δοκιμάζονται ή έχουν δοκιμαστεί ήδη στο υπάρχον μοντέλο, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο VW Polo R WRC 2017 βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης.

Το ντεμπούτο του νέου WRC Car της VW θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2017 στο Rally Monte Carlo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube