Επιστροφή της Citroën στη μάχη του WRC

Επιστροφή της Citroën στη μάχη του WRC

Το Ράλι Πορτογαλίας που ξεκινά αύριο είναι ένας από τους λίγους αγώνες WRC στους οποίους θα συμμετάσχει φέτος η Citroën.

Η Citroën πήρε την απόφαση πέρσι να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος προκειμένου να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στην εξέλιξη του νέου C3 προδιαγραφών 2017. Στόχος είναι να εκμεταλλευτεί την αλλαγή κανονισμών που θα ισχύσουν από του χρόνου στο WRC και να αλλάξει τις ισορροπίες δυνάμεων, εκθρονίζοντας τη VW.

Ο
Kris Meeke έχει επίσης εστιάσει στην εξέλιξη του C3, αλλά ανυπομονεί να συμμετάσχει στο Ράλι Πορτογαλίας, έναν από τους αγώνες που θα κάνει φέτος η Citroën με το DS3. Ο Meeke είχε επίσης αγωνιστεί στο Ράλι Μοντε Κάρλο και στη Σουηδία, στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, και ήταν άκρως ανταγωνιστικός. Διεκδικούσε τη νίκη μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψε, και τις δύο φορές από χτύπημα σε βράχο κρυμμένο στο χιόνι. Στο Μόντε έσπασε το κάρτερ του κινητήρα ενώ στη Σουηδία στράβωσε η ανάρτηση.

Για την Πορτογαλία ωστόσο ο Meeke ρίχνει τον πήχη των απαιτήσεων. «Το DS3 παραμένει ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Αλλά ξέρουν όλοι ότι η εξέλιξη σε αυτό το αυτοκίνητο έχει σταματήσει πριν από καιρό, επομένως νομίζω ότι δεν αποτελώ πραγματικά απειλή για κανέναν συναθλητή μου», δήλωσε ο Βρετανός. «ΟΚ, έχουμε καλή θέση εκκίνησης, αλλά είμαι εδώ κυρίως για προπόνηση, για να κρατιέμαι σε φόρμα. Αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε βαθμολογικούς στόχους», κατέληξε ο Meeke, ο οποίος έκανε ένα μόλις μία μέρα δοκιμών εν όψει του αγώνα της Πορτογαλίας.

«Δεν μου λείπουν τα χιλιόμετρα στο τιμόνι ενός αγωνιστικού», δήλωσε ο περσινός νικητής της Αργεντινής, αφού το κοντέρ του γράφει πολλά πίσω από το τιμόνι της C3 2017 την οποία εξελίσσει. «Αλλά μου λείπει ο συναγωνισμός. Γι’ αυτό ανυπομονώ να αρχίσει ο αγώνας της Πορτογαλίας, πάει καιρός από την τελευταία φορά στην Σουηδία».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube