Meeke και Citroën θα διεκδικήσουν τίτλο το 2017

Meeke και Citroën θα διεκδικήσουν τίτλο το 2017

Όταν η Citroën επιστρέψει με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή στο WRC το 2017, ο Kris Meeke πιστεύει ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η Citroën δήλωσε πρόσφατα ότι αποσύρει την εργοστασιακή της συμμετοχή από το WRC για το 2016, ώστε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στην εξέλιξη του αυτοκινήτου του 2017, όταν οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν αναμένεται να ανακατέψουν την τράπουλα.

Ο Meeke έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα, να εξελίξει και στην συνέχεια να αγωνιστεί με το C3 WRC. Για την σεζόν που αρχίζει στις 18 Ιανουαρίου στο Monte Carlo ο Kris Meeke θα οδηγήσει ένα DS3 WRC στους πρώτους δύο αγώνες και στην συνέχεια του προγράμματος θα κάνει άλλους έξι. Κατά τα άλλα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη του C3 WRC. Δουλεύοντας με αυτό τον τρόπο ο Meeke θεωρεί ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά σε σχέση με τους οδηγούς που θα έχουν πλήρες πρόγραμμα το ’16, με τα «μεταβατικά» αυτοκίνητα.

«Κοιτάξτε το πρόγραμμα, από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο δεν παίρνεις ανάσα, αν ακολουθείς όλο το πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι μόνο για τους αγώνες. Αν πρέπει να κάνεις και δοκιμές θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Για αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που έχουμε σχεδιάσει έτσι το 2016. Νομίζω ότι έχουμε κάνει τον πιο σωστό σχεδιασμό», δήλωσε ο Meeke.

Και συνέχισε: «Βέβαια, αν είναι πράγματι έτσι θα το δούμε στην πράξη. Όταν αρχίσει το πρωτάθλημα του 2017. Δεν το κρύβω. Ο παγκόσμιος τίτλος είναι ο στόχος. Έχω όλα όσα χρειάζομαι, πλέον. Είναι η ευκαιρία που έψαχνα. Και είμαι βέβαιος ότι το 2017 θα είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε την Volkswagen. Μην ξεχνάτε ότι και εμείς βοηθήσαμε με τον τρόπο μας την κυριαρχία της VW. Ο ερχομός τους συνέπεσε με την απόφαση της Citroën να ρίξει σημαντικούς πόρους στο WTCC, πράγμα που άφησε χωρίς εξέλιξη το αυτοκίνητο του WRC. Ταυτόχρονα, αποχώρησε ο Loeb  και ήρθα εγώ, χωρίς σημαντική προηγούμενη εμπειρία. Πάντα ήθελα να δείξω στην ομάδα τι αξίζω. Να δείξω ότι μπορώ. Και κάποιες φορές παραλίγο να χαθεί το όνειρο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube