Αποσύρεται και ο Jenson Button

Αποσύρεται και ο Jenson Button

Θα δώσει τη θέση του στον Stoffel Vandoorne, αλλά θα παραμείνει στη McLaren ως πρεσβευτής και εφεδρικός οδηγός.

Με μια ανακοίνωση, που ο πρόεδρος της McLaren επέμεινε ότι δεν ήταν «απόσυρσης», η ομάδα γνωστοποίησε ότι ο Button θα μείνει εκτός αγώνων για ένα χρόνο, αλλά θα συνεχίσει να δουλεύει για την ομάδα.

Θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους αγώνες το 2018 σε περίπτωση που ο Alonso θελήσει να αποσυρθεί ή να φύγει από την ομάδα καθώς λήγει το συμβόλαιό του.

Ο Button κρατούσε το κλειδί των μεταγραφών για το 2017, με τις φήμες να θέλουν τον Vandoorne (κυρίαρχο πρωταθλητή GP2 το 2015) στη θέση του στη Mclaren και τον ίδιο να επιστρέφει στην πρώτη του ομάδα στην F1, τη Williams.

Όμως ο Άγγλος δηλώνει πως η συμφωνία του με τη McLaren του ταιριάζει απόλυτα αφού σκέφτηκε το μέλλον του κατά τις αυγουστιάτικες διακοπές:

«Θα μείνω μέσα στα πράγματα, θα ξεκωλωθώ (sic) στην προπόνηση και θα κάνω παράλληλα και πολλούς αγώνες ώστε να εξασφαλίσω ότι όλα θα είναι στο σωστό δρόμο και ότι θα συνεισφέρω όσο μπορώ.

«Θα κάνω επίσης πολλά πράγματα που δεν έχω κάνει για 17 χρόνια. Θα ζω με το δικό μου ρυθμό, θα σηκώνομαι όποτε θέλω, θα κάνω ό,τι θέλω τις περισσότερες μέρες του χρόνου, θα περνώ περισσότερο χρόνο με τους φίλους μου και, το σπουδαιότερο, με την οικογένειά μου

«Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μου ταιριάζει και είμαι πολύ ευτυχής που φτάσαμε σ’ αυτή τη συμφωνία να δουλέψουμε μαζί τα επόμενα δύο χρόνια.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε η ομάδα αυτή να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη το 2017»

Ο Ron Dennis τόνισε ότι η επιστροφή του Button στους αγώνες είναι μια πραγματική πιθανότητα – αν και παλιότεροι οδηγοί, όπως ο Mika Hakkinen, δεν είχαν επιστρέψει τελικά.

Είπε ότι αυτοί δεν είχαν συμβόλαιο σε ισχύ και ότι ο Button δεν έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά του, αλλά απλά έχει κουραστεί ψυχικά και θέλει να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του πριν αποφασίσει τελικά για το μέλλον του.

Ο Button έκανε το ντεμπούτο στην F1 το 2000 με τη Williams και πέρασε από την Benetton/Renault και την BAR/Honda που έγινε στη συνέχεια Brawn GP και με την οποία πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 2009. Στη συνέχεια πήγε στη McLaren για να αυξήσει το ενεργητικό του στις 15 νίκες.

Ο Vandoorne δήλωσε ότι ο Button είναι γι’ αυτόν «πηγή έμπνευσης» και ότι «η εμπειρία του θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη», ενώ ο Alonso είπε ότι η συμφωνία είναι «πολύ καλό νέο για την ομάδα»

«Θα έχουμε τον Jenson στην ομάδα, που είναι το πιο σημαντικό. Είναι ο καλύτερος team-mate που είχα ποτέ από άποψη επιδόσεων και feedback και η εξέλιξη του μονοθεσίου ήταν σπουδαία με αυτόν. Ο Stoffel θα φέρει φρέσκες ιδέες και θα πιέσουμε την ομάδα στο μάξιμουμ, αλλά θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τον Jenson να μας βοηθάει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube