Δράμα στις 24 Ώρες του Nürburgring [video]

Δράμα στις 24 Ώρες του Nürburgring [video]

Χαρακτηριστικό του απρόβλεπτου και συγκλονιστικού αγώνα, το γεγονός ότι μετά από 24 ώρες, η πρωτιά κρίθηκε σε μία προσπέραση στον τελευταίο γύρο. Η διαφορά 1ου-2ου είναι η μικρότερη στην ιστορία 44 ετών της διοργάνωσης.

Μετά από 24 ώρες αγώνα και 134 γύρους των 25 χιλιομέτρων, η διαφορά πρώτου / δεύτερου ήταν μόλις 5,7”. Η πρωτιά κρίθηκε σε μια παράτολμη προσπέραση που επιχείρησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Maro Engel με την #4 Black Falcon Mercedes AMG GT3, σε βάρος του Christian Hohenadel, με την #29 HTP Motorsport Mercedes.

Ο Engel βούτηξε στην εσωτερική, στα φρένα μιας μέτριας αριστερής στροφής. Και ουσιαστικά άνοιξε το κενό που χρειαζόταν για να περάσει. Τα δύο αυτοκίνητα ακούμπησαν ελαφρά και το τζαρτζάρισμα έστειλε τον Hohenadel εκτός γραμμής και εκτός πίστας για λίγα μέτρα. Δεν είχε πρόβλημα να επιστρέψει από την ασφάλτινη έξοδο διαφυγής και να συνεχίσει, αλλά η πρώτη θέση είχε χαθεί και δεν μπορούσε στα ελάχιστα μέτρα που απέμεναν να αντεπιτεθεί. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο αλυτάρχης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται εξέταση σχετικά με το συμβάν, όμως η HTP Motorsport έχει ήδη κάνει ένσταση για επανεξέταση του ζητήματος.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε την BMW Z4 GT3 [video]

Στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν η δεύτερη Mercedes AMG GT3 της Black Falcon με τον αριθμό #9 και η #88 Mercedes της Haribo Racing. Η πρώτη BMW της ομάδας Schubert τερμάτισε στην πέμπτη θέση, εμπρός από την Mercedes της Zakspeed. Οι Bentley, Audi και Porsche πήραν θέσεις στην 10άδα, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την Mercedes σε καμία στιγμή. Τα αυτοκίνητα με το αστέρι στο καπό πήραν κεφάλι από την αρχή, και παρότι η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια, ήταν πάντα μέσα στην διεκδίκηση με τις καλύτερες πιθανότητες. Από την άλλη, η περσινή νικήτρια Audi, η BMW και η Porsche που είχαν παρουσία στο βάθρο πέρσι, έχασαν τα αυτοκίνητά τους που ήταν ψηλά στην κατάταξη είτε από ατυχήματα είτε από τεχνικά προβλήματα.


Οι νικητές του φετινού 24ωρου αγώνα του Nurburgring με την #4 Mercedes AMG GT3 της Black Falcon. Μεταξύ αυτών ο πολυπρωταθλητής DTM και θρύλος των αγώνων Τουρισμού, Bernd Schneider.

Στο τελευταίο σκέλος το τιμόνι της νικήτριας Mercedes κρατούσε ο Maro Engel, ωστόσο δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση αν και οι team mates του δεν είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο Engel μοιράστηκε το μπάκετ της Mercedes με τους Manuel Metzger, Adam Christodoulou και με τον θρύλο του DTM, τον πολυπρωταθλητή Bernd Schneider.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από μια καταρρακτώδη μπόρα που ξέσπασε 50’ μετά την έναρξη του αγώνα. Η πίστα πλημμύρισε, η μειωμένη ορατότητα και η υδρολίσθηση έφεραν πολλές εξόδους, ομαδικές σε κάποιες περιπτώσεις. Οι κριτές αποφάσισαν την διακοπή για όσο θα διαρκούσε η καταιγίδα, η οποία τελικά διήρκησε δύο ώρες. Όταν τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στην πίστα έκαναν δύο γύρους πίσω από το safety car και ουσιαστικά ο αγώνας ξανάρχισε στις 8 το βράδυ.

Το πεντάλεπτο βίντεο που ακολουθεί συμπυκνώνει όλη την ατμόσφαιρα του αγώνα, την ταχύτητα, τα συναισθήματα, το δράμα… Η Πράσινη Κόλαση αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube