Άσχημη τούμπα του Pascal Wehrlein στο RoC [video]

Άσχημη τούμπα του Pascal Wehrlein στο RoC [video]

Ο Γερμανός οδηγός της Sauber έχασε τον έλεγχο του τρίτροχου Polaris και έβαλε σε κίνδυνο τον συνοδηγό του και τον αντίπαλό του Felipe Massa

Ο Pascal Wehrlein γλίτωσε χωρίς τραυματισμό από την άσχημη τούμπα που είχε στον Αγώνα των Πρωταθλητών, ενώ μάχονταν κόντρα στον Felipe Massa, αμφότεροι με το τρίτροχο Polaris Slingshot.

Χθες το βράδυ έγινε το RoC 2017, για πρώτη φορά στην Αμερική και στο Miami. Το έπαθλο των οδηγών κέρδισε ο Juan Pablo Montoya και σήμερα το απόγευμα γίνεται ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων. Τη χθεσινή μέρα, εκτός από τη νίκη του Κολομβιανού πρώην άσου της F1 χαρακτήρισε το άσχημο και χωρίς λόγο ατύχημα του Pascal Wehrlein. Το πράγμα παίρνει δραματικές διαστάσεις αν συνυπολογίσουμε ότι στους αγώνες με τα διθέσια αυτοκίνητα, οι πρωταθλητές έχουν συνοδηγό κάποιον τυχερό καλεσμένο. Οπότε η ευθύνη για την ασφάλειά του είναι ιδιαιτέρως βαριά.






Το παράδοξο είναι ότι το ατύχημα έγινε μετά το τέλος του αγώνα, αφού και οι δύο είχαν περάσει τη γραμμή τερματισμού. Ο Wehrlein, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, είχε στρέψει το κεφάλι του και κοιτούσε προς τη μεριά του Massa καθώς η μάχη τους ήταν οριακή και πήγαιναν για photo finish. Έτσι αφαιρέθηκε, έκλινε λίγο προς τα δεξιά, χτύπησε την TecPro μπαριέρα που χώριζε την ευθεία σε δύο λωρίδες και τον τράβηξε προς τη λωρίδα του Βραζιλιάνου. Τα δύο οχήματα, τα οποία έχουν έναν τροχό πίσω αλλά μπροστά δύο και ακάλυπτους, ακούμπησαν με αποτέλεσμα αυτό του Wehrlein να απογειωθεί και να περάσει με τούμπες την μπαριέρα πριν καταλήξει, ευτυχώς με το πάτωμα, στα κάγκελα. Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο δεν έχει οροφή, οπότε σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος τραυματισμού θα ήταν ακόμη πιο σοβαρός.

Τόσο ο Massa όσο και ο Wehrlein δήλωσαν σοκαρισμένοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube