O Juan Pablo Montoyta Πρωταθλητής των Πρωταθλητών [video]

O Juan Pablo Montoyta Πρωταθλητής των Πρωταθλητών [video]

Στην πρώτη του εμφάνιση ο Montoya, βετεράνος της F1 και δύο φορές νικητής στο Indy 500 κέρδισε χθες το βράδυ το Race Of Champions.

Ο Juan Pablo Montoya στην πρώτη του εμφάνιση στον Αγώνα των Πρωταθλητών κέρδισε στον τελικό των οδηγών τον εννιά φορές νικητή του Le Mans Tom Kristensen και πήρε τον τίτλο.

Ο Montoya έχασε την μόνιμη θέση του στην ομάδα Penske στα IndyCars στο τέλος του 2016 και προς το παρόν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του μόνο στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Ο Κολομβιανός κέρδισε δύο συνεχόμενα από τα τρία σκέλη κάθε αγώνα και πήρε το κύπελλο από τον Kristensen. Στο πρώτο με Ford Fiesta RX Supercar Lites και στο δεύτερο με KTM X-Bow. Για τον Δανό αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αφού και πέρσι έχασε από τον Sebastian Vettel στο RoC του Λονδίνου.

O Montoya πήγε στον τελικό μετά από μάχη στους ημιτελικούς με τον Felipe Massa, η οποία δεν κρίθηκε καθαρά. Ο οδηγός της Williams κέρδισε τον Montoya στο πρώτο από τα τρία σκέλη του μεταξύ τους αγώνα, με Radical SR3. Και έκανε το ίδιο στο δεύτερο σκέλος με το RoC μπάγκι. Αλλά η διοργάνωση έδωσε ποινή 5” στον (ενοχλημένο, όπως φάνηκε εκ των υστέρων) Felipe Massa επειδή χτύπησε ντριφτάροντας την μπαριέρα στην τελευταία στροφή. Οπότε η νίκη πήγε στον Montoya.

Ο Kristensen για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει τον David Coulthard σε έναν αγώνα με τα VÜHL 05 με διαφορά μόλις 0,06”. Παταγώδης ήταν η αποτυχία του Vettel ο οποίος αποκλείστηκε από τους ομίλους. Ο Γερμανός είχε να αντιμετωπίσει δύο νικητές του Indy 500. Έχασε από τον Helio Castroneves, κέρδισε τον Alexander Rossi αλλά έχασε από τον Travis Pastrana.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στον Αγώνα των Πρωταθλητών, ο οποίος για πρώτη φορά διεξάγεται στην Αμερική, συμμετέχουν οι Peter Solberg, Jenson Button, Tony Kanaan, Kyle και Kurt Busch και άλλοι. Σήμερα Κυριακή θα γίνει ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων.



Πηγή RoC

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube