Το Race of Champions 2017 στο Μαϊάμι

Το Race of Champions 2017 στο Μαϊάμι

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών για πρώτη φορά θα διεξαχθεί φέτος στην Αμερική.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το Race of Champions το 2017. Ο Αγώνας των Πρωταθλητών, μία έμπνευση της Michele Mouton που ξεκίνησε το 1988 και εξελίχθηκε σε θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγκεντρώνει πρωταθλητές από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι κοντράρονται μεταξύ τους με διάφορα οχήματα σε παράλληλη διαδρομή. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δύο διαφορετικά έπαθλα. Ατομικά, για τον Πρωταθλητή των Πρωταθλητών, και το Κύπελλο των Εθνών, με τους οδηγούς να χωρίζονται σε ζευγάρια εθνικών ομάδων σύμφωνα με την καταγωγή τους.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται είναι αγωνιστικά διαφόρων κατηγοριών GT, αλλά και πιστάδικα αυτοκίνητα όπως το ΚΤΜ Χ-Bow το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές. Καθώς και το ειδικό buggy του ROC. Φέτος το αυτοκίνητο ROC θα είναι το Vuhl 05. Η μεξικάνικη εταιρεία έχει ετοιμάσει μία ειδικά προετοιμασμένη 05 ROC Edition. Το σκληροπυρηνικό roadster έχει αλουμινένιο πλαίσιο και τροχούς από ανθρακονήματα. Ζυγίζει μόλις 695 kg και κινείται από έναν δίλιτρο Ford Ecoboost με 6άρι σειριακό σασμάν που του επιτρέπει να επιταχύνει ως τα 100 km/h από στάση σε 3,2”. Με λίγα λόγια, είναι εντυπωσιακά γρήγορο ώστε κινούμενο στο όριο στα χέρια των καλύτερων οδηγών του κόσμου να προσφέρει ανάλογο θέαμα.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι θα χρησιμοποιηθούν επίσης αυτοκίνητα rallycross της κατηγορίας RX Supercar Lite και μερικά Polaris Slingshot SLR. Όπως και το Vuhl, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουν στο ROC. Τα υπόλοιπα όπλα στην διάθεση των μονομάχων θα είναι τα Ariel Atom Cup, Radical SR3 RSX, Whelen NASCAR και KTM Χ-Bow.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους οδηγούς, το παρόν θα δώσουν στην Florida οι Sebastian Vettel, Jenson Button, Felipe Massa, Tom Kristensen, οι Kyle και Kurt Busch, ο Juan Pablo Montoya, o Scot Speed, o Petter Solberg, o Helio Castroneves και άλλοι. Η δράση ξεκινά το Σάββατο 21 Ιανουαρίου με τον αγώνα των Οδηγών και την Κυριακή 22/1 θα γίνει ο αγώνας των εθνικών ομάδων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube