Verstappen: «Απελπισμένος ο Vettel. Πρέπει να ξαναγυρίσει στα θρανία» [video]

Verstappen: «Απελπισμένος ο Vettel. Πρέπει να ξαναγυρίσει στα θρανία» [video]

Ο Max τρολάρει τον αλαζόνα Vettel για τη γκρίνια και την συμπεριφορά του στην μονομαχία τους στο GP Μεξικού.

«Απελπισμένο» χαρακτήρισε τον Sebastian Vettel ο Max Verstappen. Άποψη που εκφράζει πολλούς στα paddocks, αλλά και δημοσιογράφους. Ο Γερμανός φαίνεται να έχει επηρεαστεί άσχημα ψυχολογικά από την κακή φετινή φόρμα της Ferrari.

Και ίσως εκείνος που γνωρίζει τα πράγματα από μέσα να βλέπει ένα εξίσου κακό μέλλον. Η Ferrari για άλλη μια σεζόν φέτος έκανε ριζικές αλλαγές στο τεχνικό δυναμικό της και έχασε τον James Allison. Αν η ομάδα έχει χάσει το τρένο και δεν έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία που φέρνουν οι αλλαγές κανονισμών για το 2017, ύστερα, με σταθερούς πλέον κανονισμούς, θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει.

Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά του Vettel που μάλλον έχει ξεπεράσει το όριο του αποδεκτού. Ο Γερμανός ακούγεται αλαζόνας στις επικοινωνίες με την ομάδα, απαιτώντας να εξαφανιστούν όλα τα μονοθέσια από μπροστά του. Και βρίζει τους υπόλοιπους οδηγούς. Μόνο κατά την διάρκεια του μεξικανικού GP ακούστηκε να χαρακτηρίζει «ηλίθιο» τον Alonso, «βλάκα» τον Sainz, ενώ προσέβαλε και τον Massa στους πρώτους γύρους όταν στους πρώτους γύρους είχαν μια μονομαχία οι δύο τους. Ήταν κανονικός αγώνας για θέση και όχι ντουμπλάρισμα. Και ο Vettel ακούστηκε να λέει «γιατί αμύνεται τόσο πολύ, κακό στον εαυτό του κάνει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Luca Baldisseri: Ομάδα από τρομαγμένους ανθρώπους η Scuderia Ferrari

Ο Vettel ήταν πολύ ενοχλημένος με την οδήγηση του Verstappen στη μεταξύ τους μονομαχία και το γεγονός ότι δεν του έδωσε την θέση που θεωρούσε πως δικαιούνταν. Και είχε ένα οργισμένο ξέσπασμα στον ασύρματο. Την κόντρα των δύο εκμεταλλεύτηκε ο Ricciardo που επιτέθηκε στον Vettel. Ο Γερμανός αμύνθηκε σκληρά, αλλάζοντας γραμμή μέσα στη ζώνη φρεναρίσματος. Μια πρακτική στην οποία ο Verstappen είναι μέτρ. Και ακριβώς επειδή ο νεαρός Ολλανδός την έχει εφαρμόσει σε κάμποσες περιπτώσεις φέτος, οι άλλοι οδηγοί ζήτησαν από τη FIA να απαγορεύσει αυτή την κίνηση με σαφή οδηγία.

«Εγώ τουλάχιστον το κάνω σωστά. Αυτό που έκανε αυτός είναι γελοίο. Δεν ξέρει πώς γίνεται», δήλωσε ο Verstappen για την αμυντική κίνηση του Vettel. Η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, έπειτα από αίτημα της Red Bull. «Ο Daniel ήταν δίπλα του και έπεσε πάνω του. Δεν του άφησε χώρο, ακούμπησαν και ύστερα άρχισε να φωνάζει στον ασύρματο. Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές ακούστηκε να βρίζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Μάλλον πρέπει να πάει πίσω στο σχολείο. Να μάθει να μιλά καλύτερα. Θα του μιλήσω, διότιο τρόπος που το χειρίζεται είναι γελοίος. Σε τελική ανάλυση, ένας απελπισμένος άνθρωπος είναι».

Σχετικά με το συμβάν αυτό καθαυτο δήλωσε: «Ο Lewis βγήκε στην πρώτη στροφή ύστερα από την εκκίνηση και κέρδισε τεράστιο πλεονέκτημα. Το ίδιο και ο Nico όταν μονομαχούσαμε. Εγώ δεν κέρδισα καν πλεονέκτημα. Ήμουν ήδη μπροστά και έμεινα εκεί, στην ίδια απόσταση. Και φυσικά δεν τον καθυστερούσα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Μου είπαν μία φορά να δώσω τη θέση, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε η εντολή. Αν δεν δώσουν ποινή στον Rosberg δεν πρέπει να τιμωρηθώ ούτε εγώ».

Ακριβώς για αυτό το λόγο, επειδή η Red Bull και ο Verstappen χρησιμοποιούν το παράδειγμα των οδηγών της Mercedes ως επιχείρημα, o Lauda ύστερα από το τέλος του αγώνα επέκρινε σκληρά τον Verstappen για τον τρόπο που οδηγεί, κυρίως για την επιθετικότητά του τις δύο φορές που βρέθηκε να μονομαχεί με τον Rosberg. Και φυσικά πήρε το μέρος του Vettel.

[Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube