Να τιμωρηθούν και οι Mercedes ζητά η Red Bull [videos]

Να τιμωρηθούν και οι Mercedes ζητά η Red Bull [videos]

Δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τον Hamilton και τον Rosberg, λένε Ricciardo και Helmut Marko, και θεωρούν ότι πρέπει να τιμωρηθούν και οι Mercedes.

Ο Verstappen δέχτηκε επίθεση από τον Vettel λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα στο Μεξικό. Ο Γερμανός έβαλε την Ferrari δίπλα και ουσιαστικά θα είχε περάσει. Ο μόνος τρόπος για τον Verstappen να κρατηθεί εμπρός ήταν μέσα από την έξοδο διαφυγής. Να κόψει δρόμο. Και το έκανε.

Αρχικά η Red Bull ζήτησε από τον οδηγό της να δώσει πίσω την θέση αλλά εκείνος δεν το έκανε. Προφανώς το συζήτησαν ξανά και αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε λόγος αφού νωρίτερα δεν είχαν τιμωρηθεί για παρόμοια κίνηση οι οδηγοί της Mercedes: o Hamilton στην πρώτη στροφή όταν με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά κράτησε την πρωτοπορία, αλλά και ο Rosberg όταν έτσι κρατήθηκε μπροστά από τον Verstappen στην μονομαχία τους στον πρώτο γύρο, αμέσως μετά την εκκίνηση.

Το μόνο διαφορετικό στην περίπτωση του Rosberg είναι ότι είχε προηγηθεί μια μικρή επαφή, ο Verstappen που είχε βουτήξει από την εσωτερική γλιστρώντας ελαφρά ακούμπησε στην Mercedes. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έκανε το μονοθέσιο του Rosberg μαξιλάρι, ότι δηλαδή το χρησιμοποίησε για να στρίψει αλλιώς δεν θα τα κατάφερνε. Ταυτόχρονα οι αγωνοδίκες έκριναν ότι έστω και για λίγα εκατοστά ο Rosberg ήταν μπροστά την στιγμή της επαφής η οποία οδήγησε στην έξοδό του από την πίστα. Έτσι δεν του ζητήθηκε να παραχωρήσει την θέση του στον Verstappen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube