Η FIA απαγορεύει την “κίνηση Verstappen”

Η FIA απαγορεύει την “κίνηση Verstappen”

Η FIA δίνει διευκρινίσεις για το τι επιτρέπεται και τι όχι να κάνει ένας οδηγός που αμύνεται.

Η FIA προειδοποίησε τους οδηγούς ότι θα αναφέρονται στους αγωνοδίκες αν διαπιστωθεί ότι σε φάση άμυνας αλλάζουν πορεία μέσα στη ζώνη φρεναρίσματος, αναγκάζοντας αυτόν που επιτίθεται να αναλάβει δράση προκειμένου να αποφευχθεί μία επαφή.

Δεν πρόκειται για αλλαγή κανονισμού. Απλώς δόθηκαν στις ομάδες πιο ξεκάθαρες οδηγίες, οι οποίες αποσαφηνίζουν τις γκρίζες ζώνες και τις αναγκάζουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν τους κανονισμούς. Η οδηγία που τους δόθηκε είναι η ακόλουθη:

«Στο Άρθρο 27.5 του Αγωνιστικού κανονισμού αναφέρεται πως κανένα δεν μπορεί να οδηγείται με τρόπο που βάζει σε ενδεχόμενο κίνδυνο άλλους οδηγούς. Επιπλέον, το Άρθρο 27.8 απαγορεύει οποιαδήποτε κίνηση του αυτοκινήτου που μπορεί βάλει σε κίνδυνο το μονοθέσιο που ακολουθεί, όπως μια μη κανονική αλλαγή κατεύθυνσης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά, και με εξαίρεση όσα προβλέπονται από το Άρθρο 27.6, κάθε αλλαγή κατεύθυνσης εντός της ζώνης φρεναρίσματος, η οποία υποχρεώνει τον επιτιθέμενο οδηγό να πάρει μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση, θα θεωρείται μη κανονική καθώς εκθέτει οδηγό σε κίνδυνο. Κάθε τέτοια κίνηση θα αναφέρεται στους αγωνοδίκες».

Ο ακραίος και σκληρός τρόπος που αμύνεται ο Max Verstappen υποχρέωσε την FIA να εκδώσει αυτή την οδηγία, μετά τα όσα συνέβησαν στην Ουγγαρία με τον Raikkonen και στην Ιαπωνία με τον Hamilton. Στην Ουγγαρία η Ferrari δεν είχε προβεί σε κάποια επίσημη ενέργεια, πέραν των σκληρών δηλώσεων του Kimi που ήταν πολύ δυσαρεστημένος με τον τρόπο άμυνας του Verstappen. Στην Suzuka η Mercedes κατέθεσε μια αναφορά στην FIA, την οποία στην συνέχεια απέσυρε.

Πηγή f1fanatic
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube