Ο Räikkönen για έναν ακόμα χρόνο στη Ferrari

Ο Räikkönen για έναν ακόμα χρόνο στη Ferrari

Ο Kimi Räikkönen θα παραμείνει στη Ferrari και την επόμενη σεζόν, καθώς η ομάδα ανακοίνωσε και επισήμως την ανανέωση του συμβολαίου του Φινλανδού

Το συμβόλαιο του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την ομάδα του Maranello έληγε στο τέλος του 2017 και υπήρχε αρκετά μεγάλη φημολογία για το αν θα συνέχιζε ή όχι.

Μια φημολογία στην οποία έδωσε τέλος η Ferrari η οποία σε μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Raikkonen θα παραμείνει στην ομάδα της F1 και το 2018. Η ανανέωση της συμφωνίας με τον Raikkonen προλειαίνει το έδαφος για την επέκταση του συμβολαίου της Ferrari και με τον Sebastian Vettel, το οποίο επίσης ισχύει μέχρι το τέλος του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Μονοετές συμβόλαιο με τη Ferrari θέλει ο Vettel


Το νέο πιο γρήγορο και ανταγωνιστικό μονοθέσιο της Ferrari ταιριάζει σαφώς περισσότερο με το οδηγικό στιλ του Raikkonen και τον βοήθησε να πραγματοποιήσει πολύ καλύτερες εμφανίσεις αυτή τη χρονιά, περιλαμβανομένης και της pole position στο Grand Prix του Monaco.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αμφιβολίες σε σχέση με την συνολική προσπάθειά του και τη μάλλον «χαλαρή» δέσμευση που έδειχνε ο Φιλανδός σε μια πολύ δύσκολη μάχη για τον τίτλο. Είναι πλέον διαβόητη η τοποθέτηση του Προέδρου της Ferrari Sergio Marchionne, οποίος λίγο πριν το Αυστριακό GP είχε αποκαλέσει τον Raikkonen «νωθρό».


Εκείνη την εποχή όταν ο Marchionne είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Raikkonen είχε πει: «Νομίζω ότι ο Kimi θα πρέπει να δείξει έμπρακτα υψηλότερο επίπεδο δέσμευσης. Υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι είναι λίγο νωθρός, αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

Λίγο πριν τη διακοπή του kαλοκαιριού ωστόσο, ο Raikkonen κατά τα φαινόμενα ανέκτησε την εμπιστοσύνη του Marchionne ο οποίος πλέον έδειχνε ανοιχτός στο ενδεχόμενο η Ferrari να ανανεώσει τα συμβόλαια και των δύο οδηγών της για το 2018. «Νομίζω πως τοποθετήθηκα δημοσίως πολύ ξεκάθαρα για τον Sebastian» έλεγε ο Marchionne. «Αν επιθυμεί να παραμείνει είναι περισσότερο από καλοδεχούμενος. Αλλά και στην περίπτωση του Kimi είμαστε περίπου σίγουροι. Ξέρουμε ότι και ο ίδιος θέλει να παραμείνει. Αν όλα πάνε καλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και με τους δύο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Räikkönen: O Leclerc είναι αστέρι του μέλλοντος

Είναι γνωστή εξάλλου η επιθυμία του Vettel να παραμείνει team mate με τον Raikkonen. Υπάρχουν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ήθελαν τον Vettel να θέτει όρο στη Ferrari να παραμείνει για το 2018 ο Raikkonen, προκειμένου ο ίδιος να υπογράψει την πολυετή επέκταση συμβολαίου που επιθυμεί διακαώς η ιταλική ομάδα.

Αρχικά η Ferrari σχεδίαζε οι ανακοινώσεις για τους οδηγούς της ομάδας να γίνουν πριν το Ιταλικό GP. Επέλεξε ωστόσο να επισπεύσει τη διαδικασία προκειμένου να σταματήσει η φημολογία και να μείνει η ομάδα απερίσπαστη στην προσπάθειά της για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Raikkonen υπήρξε οδηγός της Ferrari δύο φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Την πρώτη μάλιστα κέρδισε με την Ιταλική ομάδα το μοναδικό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2007. Επανήλθε το 2014, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο του πόντιουμ. Την τελευταία νίκη του την πέτυχε το 2013 στο GP της Αυστραλίας με Lotus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
O Kimi μας δείχνει πώς πρέπει να οδηγείται μια Ferrari GTC4Lusso T [video]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube