Räikkönen: O Leclerc είναι αστέρι του μέλλοντος

Räikkönen: O Leclerc είναι αστέρι του μέλλοντος

Ο Kimi πιστεύει ότι ο 19χρονος Ferrari junior, Charles Leclerc, θα λάμψει στο μέλλον στην F1, μετά τις επιδόσεις του στην F2 και στις δοκιμές εξέλιξης.

O Leclerc είναι επικεφαλής στη βαθμολογία της Formula 2 με διαφορά 50 βαθμών μετά από 7 αγώνες. Και έκανε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη μέρα δοκιμών εξέλιξης στο Hungaroring, όπου οδήγησε τη Ferrari F1.

O 19χρονος Μονεγάσκος έγινε μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari το 2016, και δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ήταν «μεγάλη βοήθεια» γι’ αυτόν που μπορούσε να παρακολουθεί τους Raikkonen και Vettel επί το έργον.

«Είναι καλό που είναι ευτυχής, καθώς όλη η ομάδα τον βοηθάει», δήλωσε σχετικά ο Räikkönen. «Είναι πάντα δύσκολο να έρχεσαι και να οδηγείς ένα αυτοκίνητο διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει.

«Αλλά έχει το χρόνο με το μέρος του, έχει δείξει καλή πρόοδο και σίγουρα στο μέλλον θα κάνει ωραία πράγματα».

Το όνομα του Leclerc έχει συνδεθεί με μια θέση οδηγού στη Sauber το 2018, καθώς ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, θέλει να βρει ένα τιμόνι στην F1 γι’ αυτόν και τον άλλο Ferrari junior, τον Antonio Giovinazzi.

Οι ελπίδες και των δύο νεαρών οδηγών αυξήθηκαν όταν ο Marchionne αποκάλυψε ότι σκέφτεται να μετατρέψει τη Sauber σε junior team της Ferrari ώστε να προωθήσει την εξέλιξη των νέων οδηγών της.

«Προφανώς, όπως είπα, πρέπει να εντυπωσιάσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να το πετύχω», δήλωσε ο Leclerc. «Μετά, αν μου παρουσιαστεί μια ευκαιρία στο τέλος της χρονιάς, θα την αρπάξω και με τα δύο χέρια. Όμως, προς το παρόν επικεντρώνομαι στη Formula 2» (φωτ. κάτω).

Ο Leclerc συμπλήρωσε 98 γύρους –28 περισσότερους από το Ουγγρικό GP– κατά τη διάρκεια της δοκιμής εξέλιξης, περνώντας σε χρόνο τον Stoffel Vandoorne κατά 0,088” για να πάρει θέση στην κορυφή της λίστας, την πρώτη μέρα.

Ο καλύτερος χρόνος που πέτυχε, 1’ 17” 124 με τα soft λάστιχα, ήταν 0,622” πιο αργός από αυτόν του Vettel τη δεύτερη μέρα, όμως ο Γερμανός φορούσε τα πιο μαλακά super-soft.

«Είμαι ικανοποιημένος», είπε ο Leclerc. «Είναι πάντα σημαντικό να εντυπωσιάζεις οποιονδήποτε. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, αυτός δεν ήταν ο κύριος στόχος [στις δοκιμές]. Ο κύριος στόχος ήταν να κάνω χιλιόμετρα με το μονοθέσιο, να προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ για την ομάδα, κι ελπίζω να έχουν δει κάποια καλά στοιχεία σχετικά μ’ εμένα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube