1200 εξαρτήματα τσέκαρε η Mercedes μετά τo τρακάρισμα

1200 εξαρτήματα τσέκαρε η Mercedes μετά τo τρακάρισμα

Δεν τους έφτανε η χασούρα των βαθμών και οι μπελάδες με τις σχέσεις των οδηγών, είχαν και ένα φορτηγό εξαρτήματα να επιθεωρήσουν.

Η Mercedes χρειάστηκε να επιθεωρήσει 1200 εξαρτήματα από τα μονοθέσια των Rosberg και Hamilton μετά την μεταξύ τους σύγκρουση στο GP της Βαρκελώνης. Με μία μέρα λιγότερη στην διάθεσή τους καθώς οι ελεύθερες δοκιμές στο Μονακό είναι την Πέμπτη, ήταν εφιάλτης.

«Ευτυχώς τέτοια περιστατικά είναι πολύ σπάνια για εμάς, αλλά όταν συμβαίνουν έχουμε τις διαδικασίες για να ανταπεξέλθουμε», δήλωσε ο Rob Thomas, επικεφαλής λειτουργιών της ομάδας. «Όταν ήρθαν τα αυτοκίνητα στο γκαράζ, στην πίστα, είχαμε πολλά να αναλύσουμε, έπρεπε να γίνουν πολλά τηλεφωνήματα. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι το αυτοκίνητο να είναι ασφαλές. Οπότε αυτό που κάναμε ήταν να φτιάξουμε μια λίστα με τα εξαρτήματα σε καραντίνα, αυτά δηλαδή που θεωρήθηκαν ύποπτα για ζημιά και έπρεπε οπωσδήποτε να ελεγχθούν. Ήταν περίπου 1.000 με 1.200 εξαρτήματα που ήρθαν στο εργοστάσιο, για τσεκάρισμα ή/και επισκευή. Πολύ δουλειά».

Και συνεχίζει ο Rob Thomas: «Κάποια από αυτά δοκιμάστηκαν εφαρμόζοντας φορτίο, όπως η πτέρυγες. Που έπρεπε να ελεγχθεί ολόκληρη η δομή τους, από τα σημεία στήριξης. Άλλα εξαρτήματα δεν πέρασαν stress test αλλά έγιναν οπτικοί έλεγχοι ή πέρασαν από ειδικό τομογράφο για να δούμε αν υπήρχαν ρωγμές. Ο προγραμματισμός και η οργάνωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μια πρόκληση, καθώς αμέσως μετά έπρεπε να επικοινωνήσουμε με τους προμηθευτές για να μας στείλουν ανταλλακτικά που χρειαζόμασταν ή να κατασκευάσουμε πράγματα στο εργοστάσιο».

O έλεγχος όλων των εξαρτημάτων έγινε μέσα σε 24 ώρες. Έχοντας πλέον όλα τα ανταλλακτικά διαθέσιμα, η ανακατασκευή των δύο μονοθεσίων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube