GP Ισπανίας: Οι πρώτες δηλώσεις Rosberg – Hamilton μετά την μεταξύ τους σύγκρουση

GP Ισπανίας: Οι πρώτες δηλώσεις Rosberg – Hamilton μετά την μεταξύ τους σύγκρουση

Σε ήπιους σχετικά τόνους οι πρώτες δηλώσεις των δύο οδηγών της Mercedes που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

«Με εξέπληξε που τον είδα εκεί», λέει ο ένας. «Ήταν σε λάθος πρόγραμμα λειτουργίας ο κινητήρας του», λέει ο άλλος. Ας δούμε τις πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών του συμβάντος που σημάδεψε το ισπανικό GP.

Ο Nico Rosberg δήλωσε: «Είχα αντίληψη της κατάστασης και είδα ότι ο Lewis με είχε πλησιάσει. Οπότε έκανα αυτό που θα έκανε κάθε οδηγός αγώνων. Έκλεισα την πόρτα όσο νωρίτερα μπορούσα». Για αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι ίσως το παράκανε και δεν άφησε καθόλου χώρο στον Hamilton είπε: «Το έκανα με έναν τρόπο που θα ήταν σαφές εξ’ αρχής ότι δεν πρόκειται να αφήσω χώρο. Με εξέπληξε που επέμεινε να ψάχνει ένα κενό», πρόσθεσε ο Rosberg. «Οι κριτές αποφάσισαν ότι είναι ένα αγωνιστικό συμβάν και τέλος. Το δεχόμαστε».

Ο Rosberg λέει ότι δεν τον ενδιέφερε απλώς να διατηρήσει το προβάδισμά του έναντι του Hamilton. «Ήμουν εδώ για να νικήσω», λέει ο Γερμανός. «Και για αυτο ήμουν ενθουσιασμένος, μετά την 1η στροφή. Οδηγούσα τον αγώνα, είχα περάσει τον Lewis που ήταν στην pole και ήμουν χαρούμενος για αυτό. Είναι απογοητευτικό που τελείωσε έτσι».

Ο Hamilton από την μεριά του στέκεται σε ένα τεχνικό ζήτημα, αναφέροντας ότι ο Rosberg στην έξοδο της Στροφής 3 είχε λάθος πρόγραμμα λειτουργίας στον κινητήρα του, και έκανε ανάκτηση ενέργειας, άρα ήταν πιο αργός. Και δίνει πολλές λεπτομέρειες για την θέση και την ταχύτητα των δύο μονοθεσίων.

«Έκανα καλή εκκίνηση, αλλά μου πήρε το slip streaming ως την 1η στροφή και με πέρασε», δήλωσε ο Hamilton. «Βγαίνοντας από την Στροφή 3 είχα καλύτερη έξοδο. Είχε λάθος πρόγραμμα στον κινητήρα. Έκανε λάθος, εκκίνησε με λάθος ρυθμίσεις. Πριν την εκκίνηση πρέπει να διαλέξουμε το πρόγραμμα λειτουργίας του μοτέρ. Και υπάρχει μόνο ένα με διαθέσιμη όλη τη δύναμη. Εκείνος έκανε λάθος, επέλεξε το πρόγραμμα του Safety Car  ή κάτι τέτοιο. Σε εκείνο το σημείο το αυτοκίνητο έκανε ανάκτηση ενέργειας και έχασε 180 ίππους. Το έφτανα και εκείνος ήταν ένα αυτοκίνητο πιο δεξιά από την αγωνιστική γραμμή. Οπότε το κενό στα δεξιά ήταν μεγαλύτερο από αυτό στα αριστερά του, και έτσι διάλεξα εκείνη την πλευρά. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό, και εγώ πηγαίνω με 17 km/h παραπάνω. Οποιοσδήποτε οδηγός αγώνων θα βούταγε για αυτό το κενό. Έβαλα την πτέρυγα και τον εμπρός τροχό μου δίπλα στο μονοθέσιό του, αλλά έτσι όπως έκλεισε, έπρεπε να κάνω κάτι για να αποφύγω την σύγκρουση. Έτσι βγήκα στο χορτάρι».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Hamilton απέφυγε να καταλογίσει την ευθύνη στον Rosberg, αλλά ούτε και να την αναλάβει ο ίδιος. «Όταν σταμάτησε το μονοθέσιο στην αμμοπαγίδα ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί γιατί δουλεύουν σκληρά 1.300 άνθρωποι στο εργοστάσιο για να έχουμε αυτή το υπέροχο αυτοκίνητο, αυτή την εξαιρετική ευκαιρία. Στεναχωριέμαι απίστευτα για αυτούς με την κατάληξη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube