GP Ισπανίας: Άπαντες υποκλίνονται στο ταλέντο του Max Verstappen

GP Ισπανίας: Άπαντες υποκλίνονται στο ταλέντο του Max Verstappen

Συγχαρητήρια και δηλώσεις θαυμασμού ακόμη και από τους αντιπάλους του

Ο Max Verstappen έγραψε ιστορία, στη Βαρκελώνη. Εγινε ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός που κέρδισε GP, είναι ο πρώτος Ολλανδός που ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του πόντιουμ και έγινε και ο πρώτος οδηγός που στον πρώτο του αγώνα σε μια ομάδα κερδίζει αγώνα. 

Δίκαιοι λοιπόν οι πανηγυρισμοί του, δίκαια και τα επαινετικά σχόλια μετά το GP της Βαρκελώνης (διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στον αγώνα) με πρώτο και καλύτερο τον Christian Horner  της Red Bull που δεν μπορεί - όπως ο ίδιος λέει - να πιστέψει το κατόρθωμα του “μικρού”. 

Απίστευτο επίτευγμα. Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι αναβαθμίσεις που φέραμε έκαναν δουλειά, αλλά το να δούμε ένα τέτοιου είδους αποτέλεσμα είναι ένα όνειρο. Αρπάξαμε την ευκαιρία, με τη Mercedes να απουσιάζει, όμως έπρεπε να κερδίσουμε τη Ferrari σήμερα. Είχαν το ταχύτερο μονοθέσιο. Οπότε το άντεξε  ο Max όλη αυτή την πίεση, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος είναι φανταστικό. Και είναι μόλις 18 χρονών”, κατέληξε ο Horner.

Την ίδια στιγμή ο πατέρας και μέχρι προχθές μάνατζέρ του Jos Verstappen αρκέστηκε σε μια μόνο λέξη για να σχολιάσει τη νίκη του γιού του: “Απίστευτο”.  Την ίδια λέξη ακούσαμε να του λέει και η ομάδα από την ενδοσυνεννόηση μόλις ο Max είδε πρώτος την καρό σημαία του αγώνα. 

Ωστόσο και οι αντίπαλοί  του έσπευσαν ιπποτικά να τον συγχαρούν. Πρώτος και καλύτερος ο Vettel του οποίου και το ρεκόρ για τον μικρότερο οδηγό - νικητή έσπασε σήμερα ο Ολλανδός. Ο Vettel δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος για τον Max, αλλά απογοητευμένος για τον εαυτό μου. Έτσι είναι οι αγώνες”. 

Aλλά και ο Iceman που τερμάτισε δεύτερος και έβλεπε τον Verstappen συνεχώς μπροστά του χωρίς όμως να μπορεί να τον προσπεράσει (κάποια στιγμή είχαν φτάσει να μάχονται στο μισό δευτερόλεπτο) σχολίασε αμέσως μετά τον τερματισμό: “Σήμερα ήταν η μέρα του Max. Κάναμε τα πάντα για να τον περάσουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Ήταν στ’ αλήθεια η μέρα του”. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube