Νέα Alpina XD3: Ντίζελ, τέσσερα τούρμπο και 388 PS [video]

Νέα Alpina XD3: Ντίζελ, τέσσερα τούρμπο και 388 PS [video]

Η Alpina θα παρουσιάσει στην Έκθεση Γενεύης μια Χ3 με κινητήρα ντίζελ και περισσότερη δύναμη από την κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση Μ40i.

Τώρα που κάποιοι κατασκευαστές, όπως η Porsche, σπρώχνουν στο περιθώριο τους κινητήρες ντίζελ, τη λύση στον διψασμένο για δύναμη και οικονομία οδηγό ίσως δώσουν τελικά…οι βελτιωτές.

Η Alpina, γνωστή για τις δημιουργίες της με βάση μοντέλα παραγωγής της BMW, ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά της προς τα ντίζελ. Η σημερινή γκάμα της περιλαμβάνει βελτιωμένα ντίζελ, και συγκεκριμένα τα μοντέλα D3 Biturbo, D4 Biturbo και D5 S, με βάση τις Σειρές 3,4 και 5, αντίστοιχα. Σε αυτή την οικογένεια έρχεται να προστεθεί τώρα και η βελτιωμένη από την Alpina εκδοχή της νέας BMW Χ3, η οποία όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι ισχυρότερη από την ισχυρότερη εργοστασιακή έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία φέρει και σήμα Μ.

Η κορυφαία BMW Χ3 παραγωγής είναι η Μ40i, με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης Β58, με ένα twin-scroll τούρμπο, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 360 PS και 51 kgm. Η Alpina, στοχεύοντας σε καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση, τοποθέτησε στην ΧD3 τον κινητήρα της Μ550d, με κωδικό B57: Έναν ντίζελ, επίσης 3λιτρο 6κύλινδρο, αλλά με τέσσερα τούρμπο (!). Μεταξύ 4.000 και 5.000 rpm αποδίδει 388 PS, όμως το σημαντικότερο είναι ότι η ροπή φτάνει τα… 77 kgm. Το κιβώτιο παραμένει το 8άρι αυτόματο της BMW. Ο χρόνος για το 0-100 km/h πέφτει από τα 4,8" της X3 Μ40i, στα 4,6", ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 266 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW X3 xDrive20d

Η Alpina XD3 ξεχωρίζει εξωτερικά, με το διακριτικά σπορ body-kit που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της φίρμας. Πατά σε ζάντες 20", με τις 22άρες των φωτογραφιών να προσφέρονται ως έξτρα εξοπλισμός, ενώ στάνταρ είναι τα σεταρισμένα από την Alpina ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Η εταιρία έχει βάλει το χεράκι της και στη μετάδοση, επιλέγοντας διαφορετική κατανομή ροπής σε σχέση με την BMW, αν και αυτή δεν ανακοινώνεται.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας Alpina XD3 θα γίνει στην προσεχή Έκθεση Γενεύης, στα μέσα Μαρτίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διάθεσή της στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Alpina.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube