Νέα 4τούρμπινη BMW M550d xDrive

Νέα 4τούρμπινη BMW M550d xDrive

Η κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση της νέας 5άρας έχει τέσσερα τούρμπο, 400 ίππους και 77,5 χιλιογραμμόμετρα.

Η BMW συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα της νέας 5άρας και των εκδόσεων M Performance με τη νέα M550d xDrive.

Η νέα έκδοση του quad-turbo κινητήρα ντίζελ μπορεί να εφοδιάσει τόσο την μπερλίνα όσο και την Touring, και συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης xDrive, που όμως στέλνει περισσότερη δύναμη στον πίσω άξονα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW 520d MY2017

Τα σημαντικότερα όμως νέα της συγκεκριμένης έκδοσης έρχονται από το μηχανοστάσιο. Ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά Twin Power Turbo διαθέτει πλέον τέσσερα τούρμπο αντί για τρία, με το τρίτο που λειτουργούσε στις χαμηλές στροφές στις εκδόσεις M50d να έχει αντικατασταθεί από δύο μικρότερα, με αποτέλεσμα να αποδίδει 400 ίππους στις 4.400 rpm και 77,5 kgm ροπή στις 2.000 rpm. Συνδυάζεται με το αυτόματο Steptronic Sport των οκτώ σχέσεων και επιδόσεις που ανακοινώνει η BMW είναι καταιγιστικές: 0-100 km/h σε 4,4” για την μπερλίνα και 4,6” για την Touring, με ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 km/h. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 1.000 κιόλας στροφές του κινητήρα υπάρχουν διαθέσιμα 45,9 kgm ροπή.

Η νέα έκδοση M550d xDrive διαθέτειανάρτηση M Performance που την φέρνει και ένα πόντο πιο κοντά στο έδαφος, καθώς και το ενεργό σύστημα διεύθυνσης.

Η εμφάνιση έχει εμπλουτιστεί με σπορ σχεδίασης προφυλακτήρες και πλαϊνά μαρσπιέ, καθώς και με μια πίσω αεροτομή και τροχούς αλουμινίου 19” που «κρύβουν» τα ενισχυμένα φρένα με τις μπλε δαγκάνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW 530i MY2017

Η καμπίνα είναι ντυμένη με δέρμα και Αlcantara, και οι διακοσμητικές φάσες είναι αλουμινίου. Την εικόνα συμπληρώνουν τα σπορ πεντάλ αλουμινίου και το σπορ τιμόνι με τα paddles αλλαγή σχέσεων του Steptronic Sport.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube