Tesla Model 3 και Porsche Taycan κολυμπάνε στο Ντουμπάι [video]

Tesla Model 3 και Porsche Taycan κολυμπάνε στο Ντουμπάι [video]

Να αγοράσω ιστιοπλοϊκό ή Tesla Model 3 και Porsche Taycan; Στο Ντουμπάι ψηφίζουν το δεύτερο.

Model 3

Η κλιματική αλλαγή δεν αστειεύεται. Στο Ντουμπάι έπεσε ο υετός μιας ολόκληρης χρονιάς σε μία μόλις ημέρα. Ήταν η μεγαλύτερη βροχόπτωση που έχει συμβεί στην αραβική χώρα τα τελευταία 75 χρόνια. Τα πάντα πλημμύρισαν, αλλά ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Tesla Model 3 κι η Porsche Taycan βρήκαν την ευκαιρία για μακροβούτια.

Δεδομένου ότι είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο, η πόλη δεν έχει σχεδιαστεί με επαρκή δίκτυα απορροής ομβρίων για να αντιμετωπίσει τόση βροχή. Ως εκ τούτου, τα νερά λίμνασαν και πολλά αυτοκίνητα καθηλώθηκαν. Όχι όμως το συγκεκριμένο Tesla Model 3 κι η θαρραλέα Porsche Taycan.

Αφήστε τα μπρατσάκια και τον αναπνευστήρα στο σπίτι κι επιβιβαστείτε στο ηλεκτρικό σας μοντέλο

Model 3

Η κίνηση μέσα σε νερό που ξεπερνά το μέτρο θα ήταν αδύνατη για ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού το νερό θα έμπαινε στην εισαγωγή και θα κατέστρεφε το μοτέρ.

Τα EV δεν χρειάζονται αέρα για να λειτουργήσουν κι η μπαταρία κι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν στεγανοποίηση, οπότε ακόμα κι αν βυθιστούν σχεδόν εντελώς μες στο νερό, μπορούν να κινηθούν όσο οι τροχοί βρίσκουν πρόσφυση.

 

 

Μάλιστα, ο Elon Musk είχε λανσάρει το Tesla Cybertruck ως ήπια αμφίβιο, ενώ κι η BYD διαφημίζει το κινεζικό YangWang U8 με βίντεο που το δείχνει να κινείται σε υδάτινα περάσματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για καλή ιδέα, αφού έχουμε αναφορές από το εξωτερικό, όπου ηλεκτρικά μοντέλα κινήθηκαν μεν απροβλημάτιστα μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκίνησαν οι βλάβες που σχετίζονταν με το νερό.

 

 

Προφανώς οι οδηγοί στο Ντουμπάι έχουν χρήματα για χάσιμο, οπότε δεν δίστασαν να δοκιμάσουν τις αμφίβιες δυνατότητες των ηλεκτρικών τους μοντέλων. 

Στο βίντεο βλέπουμε τη δράση από το εσωτερικό του Model 3 καθώς περνά μέσα από νερό που φαίνεται να καλύπτει σχεδόν όλο το αμάξωμα. Βγαίνει χωρίς δράματα στην άλλη πλευρά του δρόμου και συνεχίζει την πορεία του.

 

 

Σε αντιστοιχία, απολαύστε και το βίντεο με την Porsche Taycan που επιδεικνύει τις κολυμβητικές της ικανότητες, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο απροβλημάτιστα η θερμική Panamera

Το θέμα είναι ότι οι EV οδηγοί απόλαυσαν τις στιγμές δημοσιότητάς τους στο διαδίκτυο. Θα μάθουμε άραγε αν θα κληθούν να πληρώσουν τη λυπητερή και πόση θα είναι;

  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube