SEAT: Η πρώτη μάρκα στο κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam [video]

SEAT: Η πρώτη μάρκα στο κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam [video]

H SEAT θα συνεργαστεί με την δημοφιλή μουσική εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών μέσω του SEAT DriveApp.

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν μαγικά με τον κόσμο της μουσικής.

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του SEAT DriveApp για Android Auto.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ibiza 1.0 ECO TSI 95 PS

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια, χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το SEAT DriveApp. «Για όλους τους λάτρεις της μουσικής, η δυνατότητα ταυτοποίησης τραγουδιών θα βρίσκεται στα χέρια τους. Η ενσωμάτωσης της μουσικής εφαρμογής Shazam θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την πρόοδο προς τον στόχο μας να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες μας με μηδενικά οδικά ατυχήματα», δήλωσε ο Luca de Meo. Στην παρουσίαση του πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή μας στο MWC όχι μόνο μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες μας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε σημαντικές εταιρείες του χώρου ώστε να κάνουμε τα μελλοντικά σενάρια, πραγματικότητα».

Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ibiza 1.0 TSI 115 PS

Η νέα αυτή «οντότητα», θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας. «Η δημιουργία της XMOBA πλαισιώνεται από την αναδιοργάνωση της SEAT ως μια επιχειρηματική συμμετοχή διαφορετικών εταιρειών. Η XMOBA συμμετέχει στη Metropolis: Lab Barcelona ή στη νέα σπορ μάρκα CUPRA. Με αυτές τις πρωτοβουλίες αναδημιουργούμε και ενισχύουμε το πνεύμα των startups στα πλαίσια μίας μεγάλης εταιρείας, όπως η SEAT», επεσήμανε ο de Meo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Arona 1.0 ECO TSI 115 PS

Η ΧΜΟΒΑ ξεκινά τη δραστηριότητα της με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι η “justmoove”, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο χρήσιμων υπηρεσιών για τους χρήστες όπως κράτηση και πληρωμή θέσης στάθμευσης, διόδια, ανεφοδιασμός καυσίμου κ.α. Η άλλη, η εταιρεία Respiro που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη SEAT θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στη νέα οντότητα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες της. Η νέα εταιρεία XMOBA όχι μόνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες της SEAT, αλλά θα αναπτύσσει επίσης συμβατές λύσεις για το ευρύ κοινό.

5G, το κλειδί για το μέλλον του συνδεδεμένου αυτοκινήτου
Η SEAT ανακοίνωσε επίσης στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου την πρόθεση της να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πρόκειται να αναλάβει η πόλη της Βαρκελώνης – να γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας 5G. Το project αυτό, που υποστηρίζεται από την Καταλανική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και το Mobile World Capital μεταξύ άλλων, στοχεύει να μετατρέψει την πόλη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο 5G.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Arona 1.5 TSI Evo FR

Σκοπός της συμμετοχής της μάρκας στο project αυτό είναι να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G σε ένα πρωτότυπο συνδεδεμένο αυτοκίνητο το οποία θα δοκιμαστεί το επόμενο έτος στη Βαρκελώνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Leon 1.6 TDI 115 PS

«Θέλουμε η Βαρκελώνη να είναι ο τόπος όπου αναπτύσσονται οι πρωτοβουλίες αυτές πριν από οπουδήποτε αλλού, καθώς πρόκειται για την 5η στην Ευρώπη και την 13η στο κόσμο, πιο καινοτόμο πόλη και η SEAT είναι εδώ για να προωθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε συμφωνίες συνεργασίας με τη Telefonica προκειμένου να διεξάγουμε έρευνες σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας 5G στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα», δήλωσε ο de Meo.

Το περίπτερο της SEAT στο MWC, το επίκεντρο της τεχνολογικής καινοτομίας
Η SEAT έχοντας καλύψει τη πρόσοψη του μελλοντικού Casa SEAT στο κέντρο της Βαρκελώνης με καμβά που ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο συνέδριο, χρησιμοποιεί το MWC ως σκηνικό για να αποκαλύψει το όραμα της για το μέλλον της οδήγησης και τη δέσμευση της στην ασφάλεια. Εκτός από την ενσωμάτωση της μουσικής εφαρμογής Shazam, η SEAT παρουσιάζει και το επιτυχημένο concept SEAT Leon Cristobal, τον «φύλακα άγγελο των οδηγών». Αυτός ο πραγματικός «φύλακας άγγελος», συγκεντρώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας (περισσότερους από 15 βοηθούς ασφαλείας) με στόχο τη μείωση των κύριων αιτιών ατυχημάτων που οφείλονται στο ανθρώπινο λάθος, όπως περισπασμοί του οδηγού κατά την οδήγηση, υπνηλία, ταχύτητα ή κατανάλωση αλκοόλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ateca 1.6 TDI 115 PS

Επιπλέον, στο κύριο περίπτερο της SEAT παρουσιάζεται το SEAT Connected Experience 2.0, ένας εντυπωσιακός προσομοιωτής που προσφέρει σε οπτική 360 μοιρών το μέλλον της ψηφιοποίησης που αναπτύσσει η μάρκα. Μέσω του SEAT ID, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν το προφίλ και τις ανάγκες τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο της μάρκας και να σχεδιάσουν την καλύτερη προσαρμοσμένη επιλογή οδήγησης στη πόλη της Βαρκελώνης. Πίσω από το τιμόνι του προσομοιωτή, οι επισκέπτες θα έχουν της ευκαιρία να γνωρίσουν την οδήγηση του μέλλοντος. Η εμπειρία θα είναι πλήρως προσαρμόσιμη και διαδραστική, αντλώντας δυνατότητες από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας συνδεσιμότητας και οδήγησης, πάνω στα οποία η μάρκα εργάζεται αυτή την περίοδο.

Επίσης, η SEAT κάνει έντονη την παρουσία της και εκτός εκθεσιακού περιπτέρου. Η SEAT και η Primavera Sound, που πρόσφατα ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας, δημιούργησαν το Mini Primavera Sound MWC, ένα αναζωογονητικό μέρος με μουσική που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να χαλαρώσουν μετά από τις έντονες δραστηριότητες της κάθε ημέρας του συνεδρίου.

[Πηγή: SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube