Ποιοτική αναβάθμιση για την Audi με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας

Ποιοτική αναβάθμιση για την Audi με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας

Ο τομέας ελέγχου ποιότητας της Audi αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία που αναμένεται να βελτιστοποιήσει τη συναρμολόγηση και το φινίρισμα στα μελλοντικά μοντέλα.

Με ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα ελέγχου, η Audi σκοπεύει να αναβαθμίσει την προσλαμβάνουσα ποιότητα των αυτοκινήτων της.

Τον πυρήνα του θα αποτελεί ένα ειδικό μηχάνημα που θα αξιολογεί με ψηφιακό τρόπο ειδικές μετρήσεις, και που αυτή τη στιγμή αξιολογείται από τους ειδικούς στο Ingolstadt.

Το σύστημα λειτουργεί κάνοντας φωτομέτρηση μέσω μιας ειδικής κυψέλης και ο σκοπός του είναι να εντοπίζει την ακρίβεια στους αρμούς και την λεπτομέρεια του φινιρίσματος στις επιφάνειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Τις απαραίτητες πληροφορίες θα του παρέχουν δύο ρομπότ που θα μπορούν να περιστρέφονται γύρω από οκτώ άξονες και θα καταγράφουν τα πάντα με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης 16 MP. Έτσι, τα δεδομένα που απαιτούνται θα αποσπώνται με σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Για την ακρίβεια, για ένα μεσαίο σεντάν όπως το Α4 η διαδικασία θα διαρκεί μόνο 4 ώρες αντί για τις 48 που απαιτούνται με την σημερινή τεχνολογία.

Μια ακόμα πιο σημαντική διαφορά, είναι ότι οι νέοι αισθητήρες κάνουν μετρήσεις σε περίπου 20 εκατομμύρια σημεία μιας επιφάνειας, ενώ μέχρι σήμερα δε μπορούσαν να καταγράψουν πάνω από 6.000 σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi A4 2.0 TDI 190 PS S tronic

Μια ακόμα βασική πληροφορία είναι ότι πλέον οι μετρήσεις θα γίνονται χωρίς να υπάρχει επαφή με την αξιολογούμενη επιφάνεια, κάτι που σημαίνει περισσότερη ακρίβεια για τα μαλακά υλικά που παραμορφώνονται.

Διαφορά θα υπάρχει ακόμα και στο πόσο νωρίς κατά την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου αυτές οι μετρήσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Για παράδειγμα, σήμερα είχαν νόημα να γίνονται το πολύ 10 μήνες πριν την έναρξη της παραγωγής του κάθε μοντέλου.

Με τη νέα μέθοδο, θα μπορούν να γίνονται σε υψηλής πιστότητας τρισδιάστατα δείγματα, ακόμα και 2,5 χρόνια πριν την παραγωγή. Οπότε θα υπάρχει περισσότερος χρόνος διαθέσιμος για να τελειοποιηθεί ό,τι χρειάζεται, γι’ αυτό και η Audi αναμένει σημαντική αναβάθμιση στη συναρμολόγηση και το φινίρισμα των μοντέλων της.

[Πηγή: Autoexrpess.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube