Subaru reload για WRC με υποστήριξη Toyota

Subaru reload για WRC με υποστήριξη Toyota

Ε ναι λοιπόν! Subaru και FIA βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την επανένταξη των Ιαπώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Subaru Returns in WRC

H Subaru απουσιάζει από την εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι εδώ και 15 χρόνια. Νοερά όμως είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από το WRC.

Όσοι αγαπάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σαφώς έχουμε ζωντανή την εικόνα του μπλε Impreza να ισοπεδώνει σκληρές ειδικές διαδρομές. Στα μπάκετ του δε, έχουν καθίσει μερικοί από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών. Peter Solberg, Tommi Makinen, Colin McRae και Juha Kankkunen είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

H Subaru κοντά στην επιστροφή της στο WRC με την αρωγή της Toyota

Subaru

Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem έριξε τη βόμβα: «Δεν είναι μυστικό ότι είχα συνάντηση με το κύριο Akio Toyoda. Συζητήσαμε το πώς θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε και άλλους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα. Η Toyota κατέχει ένα ποσοστό της εταιρίας και θα υποστήριζε μία πιθανή επιστροφή της Subaru στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι όσους περισσότερους κατασκευαστές έχουμε τόσο το καλύτερο για το σπορ», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με 72 συμμετοχές το EKO Ράλλυ Ακρόπολις

Akio Toyoda

Εικάζεται ότι η παρεχόμενη βοήθεια της Toyota προς τη Subaru θα σχετίζεται με το κομμάτι των κινητήρων.

Οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες άλλωστε συνεργάζονται και στην παραγωγή συμβατικών μοντέλων, όπως τα GR86 και BRZ.

Toyota

H απουσία της από το WRC όμως, δεν σήμαινε την ευρύτερη απουσία της από το Motorsport.

Μέσω του προγράμματος Subaru Motorsports USA συμμετείχε με τις διάφορες γενιές του WRX σε αγώνες στην Αμερική.

Subaru

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Subaru Impreza 22B του Colin McRae πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Αν οι συζητήσεις καρποφορήσουν και μπει εκ νέου μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Subaru θα είναι το τρίτο εργοστάσιο, μαζί με τις Toyota και Hyundai.

Η Ford απλώς υποστηρίζει το πρόγραμμα της βρετανικής M-Sport. Η είσοδός της πάντως έχει ορίζοντα τριετίας. Και η ευκαιρία θα είναι η αλλαγή των κανονισμών το 2027.

Subaru

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ευχάριστη είδηση, τις εξελίξεις της οποίας θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube