Πρώτη γεύση από το επόμενο Volkswagen Touareg στο Πεκίνο

Πρώτη γεύση από το επόμενο Volkswagen Touareg στο Πεκίνο

Το νέο πρωτότυπο που θα αποκαλύψει η VW στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο θα είναι ο προπομπός της επόμενης γενιάς του Touareg.

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες ενός νέου πρωτότυπου SUV, με plug-in υβριδική τεχνολογία. Δεν αποκαλύφθηκε το όνομα ή οι διαστάσεις του, αλλά είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της γερμανικής φίρμας το Touareg.

Από τα ελάχιστα στοιχεία που ανακοίνωσε η VW μάθαμε ότι η συνδυαστική ισχύ του πρωτότυπου θα είναι στα 381 PS με τη ροπή του να φθάνει τα 71,4 kgm. Θα είναι ικανό να «πιάνει» τα 100 km/h από στάση σε 6’’, ενώ η τελική του θα ξεπερνά τα 220 km/h. Κι όλα αυτά με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται, σύμφωνα με την VW, στα 3 lt/100 km και να υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση 50 km.

Πέρα από τη χαρακτηριστική μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα, οι σκοτεινές εικόνες αποκαλύπτουν ελάχιστα από τη σιλουέτα του νέου πρωτότυπου που δείχνει πάντως αρκετά «μυώδης», με το βλέμμα να επικεντρώνεται στους δυο αεραγωγούς στο καπό.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα από την καμπίνα, την οποία η VW χαρακτηρίζει πλήρως ψηφιοποιημένη. Κι αυτό γιατί οι ενδείξεις τόσο του πίνακα οργάνων όσο και του συστήματος πολυμέσων θα απεικονίζονται και θα ελέγχονται σε μια μεγάλη και κυρτή γυάλινη επιφάνεια.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube