Pininfarina PURA Vision, το premium e-SUV στα ιταλικά [video]

Pininfarina PURA Vision, το premium e-SUV στα ιταλικά [video]

Ύστερα από το Pininfarina Battista, η Automobili Pininfarina στοχεύει και σε άλλα ηλεκτρικά. Το επόμενο θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Pininfarina PURA Vision που «εγκαινιάζει μια νέα εποχή ηλεκτρικής πολυτέλειας».

Η Automobili Pininfarina με το νέο Pininfarina PURA Vision θέλει να δώσει συνέχεια στο ηλεκτρικό σούπερκαρ Battista, βασισμένο στο Rimac Nevera. Και είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσφέρει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο με τη μορφή ενός crossover.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική officina συνεργάστηκε επίσης με την start-up NAMX για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που χρησιμοποιεί εναλλάξιμες δεξαμενές. Αλλά τώρα έχουμε να κάνουμε με το δικό της όραμα για ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV: Το Pininfarina PURA Vision. Και όσο θεαματικό και μόνο εκθεσιακό κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να προμηνύει ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής.

To Pininfarina PURA Vision θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Monterey Car Week που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο

Pininfarina PURA Vision

Από τεχνικής πλευράς, η Automobili Pininfarina δεν αποκαλύπτει καμία πληροφορία για το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Monterey Car Week που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. 

Το Pininfarina PURA Vision αποκτά τα χαρακτηριστικά crossover, μιας και ο όρος «SUV» φαίνεται λίγο υπερβολικός. Κόνσεπτ που χαρακτηρίζεται από σπορ αναλογίες με γλυπτά πλαϊνά και με καθαρές γραμμές που καλύπτονται από μια γυάλινη «φούσκα» για την καμπίνα επιβατών που εγγυάται εξαιρετική φωτεινότητα.

Pininfarina PURA Vision

Αυτή η τελευταία προσφέρει έναν κλωβό a priori αρκετά χαμηλά και αποκαλύπτει ένα μάλλον πρωτότυπο κινηματογραφικό άνοιγμα. Το μονοκόμματο πλαϊνό τζάμι ανοίγει όπως τα φτερά γλάρου, ενώ οι πόρτες που χωρίζουν τα πλαϊνά του αμαξώματος έχουν ανάποδο άνοιγμα. Να μιλήσουμε λοιπόν για μοντέλο με πέντε πόρτες και δύο παράθυρα; Σε κάθε περίπτωση, οι γενικές αναλογίες μας θυμίζουν έντονα τη Ferrari Purosangue.

Οι γενικές αναλογίες είναι ακόμη πιο δυναμικές καθώς το Pininfarina PURA Vision χρησιμοποιεί ζάντες 23 ιντσών ντυμένες σε λάστιχα με άσπρα πλαϊνά που μεγεθύνουν περαιτέρω την οπτική επίδραση των τροχών. 

Pininfarina PURA Vision

Σημειώστε την πολύ μυώδη επεξεργασία των πίσω φτερών που περιγράφουν έντονα του γοφούς του αυτοκινήτου, καταλήγοντας σε αιχμηρές άκρες. 

Το τόξο του προφίλ ξεχωρίζει για τη σχετική του απλότητα και υπερθέτει μια μαύρη φάσα που περιλαμβάνει τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά στοιχεία και μια γρίλια κανονικού μεγέθους. Το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα είναι κοίλο από τρεις μεγάλες κύριες εισαγωγές αέρα και δύο άλλες κάθετες στα πλάγια, δημιουργώντας αεροκουρτίνες εμπρός από τους μπροστινούς τροχούς. 

Pininfarina PURA Vision

Η Pininfarina υπερηφανεύεται που χρησιμοποιεί την τεχνολογία φωτισμού L.E.S.S., λεπτές νανοΐνες που εξελίχτηκαν in-house και που χρησιμοποιούν οπτικές ίνες πάχους μικρότερου του ενός χιλιοστού. Το πίσω μέρος είναι ακόμα πιο απλό με δύο λεπτές γραμμές για τα φώτα, λογότυπο με οπίσθιο φωτισμό στο κέντρο και έναν φαρδύ διαχύτη.

Στην καμπίνα επιβατών, η απλότητα και η φινέτσα είναι επίσης παρούσες με καθίσματα που φαίνονται να επιπλέουν πάνω από το απόλυτα επίπεδο πάτωμα. Το ταμπλό παίζει με την οριζοντιότητα των γραμμών του, με μόνη «ασυνέπεια» τα όργανα ελέγχου πίσω από το τιμόνι. Η ταπετσαρία συνδυάζει λευκό δέρμα, ανθρακονήματα και υφαντικές ίνες που αποτελούνται από 30% μαλλί Nativa και 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Pininfarina PURA Vision

Στα δεξιά του τιμονιού, ένα περιστροφικό κουμπί ρυθμίζει τη μετάδοση μεταξύ Park, Reverse, Neutral και Drive και ένα άλλο στα αριστερά τις λειτουργίες οδήγησης: Pura, Calma, Energica, Furiosa. Η πλωτή κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μια κεκλιμένη οθόνη για τη διαχείριση του infotainment, σε σχετικά χαμηλή θέση. Οι δύο πίσω επιβάτες απολαμβάνουν την παραμονή τους με σαμπάνια και εξατομικευμένη άνεση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube