Νέο Mitsubishi XM Concept

Νέο Mitsubishi XM Concept

Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των crossover και των MPV και προλογίζει μοντέλο παραγωγής του 2017 που θα φτιάχνεται στην Ινδονησία.

Η Citroen XM μας άφησε χρόνους το 2000, αλλά η Mitsubishi επαναφέρει το όνομα με ένα πρωτότυπο που είναι κάτι ανάμεσα σε crossover και πολυθέσιο MPV.

Ήταν φανερό από τη φωτογραφία-teaser, που είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα η Mitsubishi, ότι το νέο πρωτότυπο θα ήταν βαθιά επηρεασμένο από το Mitsubishi eX concept του 2015. Τώρα, η πιο ενδεικτική, δεύτερη εικόνα του ΧΜ επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.

Δεν πρόκειται όμως για ακριβές αντίγραφο του eX αφού, κατά πρώτον το ΧΜ δείχνει σαφώς μεγαλύτερο και με μεγαλύτερα πλαϊνά παράθυρα. Επιπλέον, έχει μπάρες οροφής και οι πλαϊνές κάμερες οπισθοπορείας έχουν μεταφερθεί στη βάση κάθε εμπρός κολόνας της σκεπής.

Η Mitsubishi δεν έχει δώσει ακόμη φωτογραφίες του εσωτερικού του ΧΜ, λέει όμως ότι η καμπίνα έχει τρεις σειρές καθισμάτων και αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει 7 άτομα. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού του, όπως απαιτείται από ένα MPV.

Δε είναι ακόμη γνωστό το κινητήριο σύστημα του νέου crossover/MPV, αν και είναι πιθανό να έχει ηλεκτρικό μοτέρ και τετρακίνηση όπως το eX. Η Mitsubishi λέει ότι το ΧΜ έχει «υψηλές επιδόσεις εκτός δρόμου», οπότε λογικά θα έχει την κίνηση και στους δύο άξονες.

Θα τα μάθουμε πάντως όλα σε μια εβδομάδα, όταν το νέο πρωτότυπο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδονησίας. Και το ΧΜ δεν θα είναι ένα απλό concept car για εντυπωσιασμό, αφού η Mitsubishi έχει σχέδια για ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, που θα συναρμολογείται από τον Οκτώβριο του 2017 στην Ινδονησία, στο νέο της εργοστάσιο του Bekasi, στη δυτική Ιάβα.

[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube